Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Δολοφονία Γραικού – Θεσσαλονίκη: Διαφορετικές εκδοχές παρουσίασαν οι δύο ιατροδικαστές στη δίκη

Δολοφονία Γραικού – Θεσσαλονίκη: Διαφορετικές εκδοχές παρουσίασαν οι δύο ιατροδικαστές στη δίκη

Με την κατάθεση των ιατροδικαστών των δύο πλευρών συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού. Ο άτυχος κτηνοτρόφος δολοφονήθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη με τον καθ’ ομολογία δράστη να προσπαθεί να «σπάσει» τα ισόβια που του επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στη δίκη στο Εφετείο για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού πριν από επτά ολόκληρα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσαν οι ιατροδικαστές της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Η ιατροδικαστής της οικογένειας Γραικού, κ. Ζαγγελίδου επέμεινε στο ό,τι η αιτία του θανάτου ήταν η θωρακική κάκωση με την συνάδελφό της, της υπεράσπισης, κ. Αποστολίδου, να υποστηρίζει το σενάριο της ανακοπής καρδιάς.

Η δεύτερη ιατροδικαστής κατέθεσε ενώπιον της έδρας ότι «το πιθανό σενάριο και από τη στιγμή που δεν έχουμε βαριά θανατηφόρα κάκωση και ενώ ο άνθρωπος βρισκόταν σε μια στρεσογόνα κατάσταση, το πιο πιθανό να έχουμε ανακοπή».

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, η ιατροδικαστής έδωσε ιδιαίτερη βάση στο ενδεχόμενο τα κατάγματα να προήλθαν από την προσπάθεια του κατηγορουμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο θύμα.

«Η ΚΑΡΠΑ προκαλεί κατάγματα και μάλιστα ως φοιτητές μάς έλεγαν ότι ”αν δεν σπάσουν τα πλευρά δεν έγινε σωστά”. Δεν χρειάζεται να υπάρχει σωματική βία για να επέλθει ανακοπή καρδιάς, η στρεσογόνα κατάσταση αρκεί. Όσα περιέγραψε ο κατηγορούμενος ταιριάζουν με τα ευρήματα», κατέθεσε η κ. Αποστολίδου.

Η ίδια υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται πολλά από τα κατάγματα να έγιναν μετά θάνατον, από την πτώση της σορού του Δημήτρη Γραικού στον λάκκο:

«Έπεσε από πέντε μέτρα, θα μπορούσαν τότε να έχουν γίνει τα τραύματα. Για εμένα δεν έχει καθοριστεί αν ήταν προθανάτια καμία κάκωση. Ειδικά λόγω της σήψης στην οποία βρέθηκε η σορός, οι διχρωμίες μπορεί να οφείλονται σε αυτό και όχι σε ερυθρά αιμοσφαίρια. Αυτά δεν ελέγχθηκαν όπως έπρεπε με ειδική εξέταση, αλλά με το μάτι», τόνισε η ιατροδικαστής.

Η δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου θα συνεχιστεί στις 18 Δεκεμβρίου με την εξέταση της ιατροδικαστή της υπεράσπισης, Κατερίνας Αποστολίδου, από τους συνηγόρους της οικογένειας του Δημήτρη Γραικού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις