Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δολοφονία Θώμης Κουμπούρα: Ξανά ισόβια στον δολοφόνο της παιδοψυχιάτρου – «Παρίστανε τον ψυχικά ασθενή»

Δολοφονία Θώμης Κουμπούρα: Ξανά ισόβια στον δολοφόνο της παιδοψυχιάτρου – «Παρίστανε τον ψυχικά ασθενή»

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κήρυξε το Εφετείο Λαμίας τον 46χρονο άνδρα που με πρωτοφανή αγριότητα τα Χριστούγεννα του 2016, είχε σκοτώσει τη Θώμη Κουμπούρα. Η άτυχη παιδοψυχίατρος είχε δολοφονηθεί μέσα στο σπίτι της στη Λαμία.

Το Εφετείο Λαμίας, μετά και τις αγορεύσεις των δικηγόρων, απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, του ακαταλόγιστου ή μειωμένου καταλογισμού ή εν βρασμώ ψυχικής ορμής στη διάπραξη της δολοφονίας της Θώμης Κουμπούρα πριν από επτά χρόνια και αποδέχτηκε ομόφωνα την κατηγορία, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο στην Άμφισσαμ κηρύσσοντάς τον ένοχο.

Πριν την ανακοίνωση της ποινής οι συνήγοροι του 46χρονου, ζήτησαν την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, αλλά και της μεταγενέστερης καλής διαγωγής.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, ο εισαγγελέας της έδρας, Νικήτας Θεολογίτης, όπως και στην αγόρευσή του ήταν και πάλι «καταπέλτης», ζητώντας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και να επιβληθεί η ισόβια κάθειρξη στον 46χροπ0μνο σήμερα άνδρα, που επί επτά χρόνια εμφανιζόταν ως ψυχικά ασθενής.

Πράγματι, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά και επέβαλλε στον κατηγορούμενο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όπως και σε πρώτο βαθμό.

Δείτε τι δήλωσαν τα αδέρφια της αδικοχαμένης παιδοψυχιάτρου, Σάββας και Κώστας Κουμπούρας:

Δείτε και βίντεο με τις δηλώσεις των συνηγόρων:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις