Τρίτη, 7 Μαΐ
26oC Αθήνα

Δυνατή βροχή και μανιασμένος αέρας στη Δυτική Ελλάδα – Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στη γέφυρα Μιντιλογλίου [vid]

ΦΩΤΟ από tempo24
ΦΩΤΟ από tempo24

Έχει “σπάσει” το τηλεφωνικό κέντρο του “100”, από πολίτες που καλούν ζητώντας την επέμβαση των αρχών για την απόφραξη φρεατιών, υπό τον φόβο πλημμυρών.

Απροσπέλαστοι την ίδια ώρα είναι πολλοί δρόμοι στο κέντρο και στην ευρύτερη περιφέρεια της Πάτρας, καθώς ο όγκος βροχής που πέφτει την τελευταία ώρα, είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της παραλιακής οδού Ακτής Δυμαίων

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, στην γέφυρα του Μιντιλογλίου, βρίσκονται εγκλωβισμένα Ι.Χ, καθώς το σημείο έχει μετατραπεί σε λίμνη, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τους επιβάτες τους.

Επίσης, αντικείμενο, από τον έντονο άνεμο, έφυγε από τη θέση του και έπεσε πάνω σε όχημα στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Φιλοποίμενος στο κέντρο της Πάτρας.  Επίσης στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στη διασταύρωση του Λάππα, δέντρο έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης. Προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου με πτώσεις χωμάτων. Τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και η Περιφέρεια βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας έπεσε ένα δέντρο στο Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, στο ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων, έξω από την πόλη. Η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα και απομακρύνθηκε το δέντρο με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να αποκατασταθεί πριν λίγα λεπτά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: PatrasTimes, Tempo24

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε