Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δύο φωτιές ξέσπασαν στη Φθιώτιδα με διαφορά λίγων λεπτών

Δύο φωτιές ξέσπασαν στη Φθιώτιδα με διαφορά λίγων λεπτών
ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Οι δύο φωτιές ξέσπασαν η μία μετά την άλλη, με διαφορά λίγων λεπτών, σε δύο διαφορετικά σημεία στη Φθιώτιδα.

Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι φωτιά ξέσπασε πρώτα, κοντά στο χωριό Λευκάδα της Σπερχειάδας στη Δυτική Φθιώτιδα και μάλιστα σε ένα κοντινό σημείο στον οικισμό.

Τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές από τη Δυτική Φθιώτιδα, όσο και τα πυροσβεστικά που έφτασαν άμεσα από τη Λαμία και τη Μακρακώμη, μαζί με ρίψεις νερού από τα 2 αεροσκάφη Πετζετέλ πού βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας, περιόρισαν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι πάρα πολύ υψηλές γεγονός που εμποδίζει τα δύο αεροσκάφη να βρίσκονται συνεχώς στον αέρα και να κάνουν ρίψεις νερού.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στις 4:15, καπνοί άρχισαν να βγαίνουν ψηλά στο όρος Όρθρυ σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας. Ήταν από τη δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε, αυτή τη φορά στην Ανατολική Φθιώτιδα, πάνω από την Στυλίδα.

Ήδη έχουν κάνει τις πρώτες ρίψεις νερού τα δύο αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας και κινούνται για την περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και από τη Φθιώτιδα και άλλες περιοχές.

Ενεργοποιήθηκαν και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από την Λαμία και την Στυλίδα με χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βυτιοφόρα με νερό και κατευθύνονται στην περιοχή όπως επίσης κατευθύνονται πεζοπόρο τμήματα της πυροσβεστικής και εθελοντές.

Αναμένονται στην περιοχή ακόμη δύο αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής το μέτωπο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και αναπτύσσεται συνεχώς. Οι άνεμοι είναι ισχυροί κι όπως λένε «αν τη φωτιά δεν την προλάβουν τα εναέρια και τα επίγεια μέσα το μέτωπο θα εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο στην κορυφογραμμή πάνω από τη Στυλίδα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις