Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης μαγειρικής τέχνης και ζαχαροπλαστικής στις φυλακές Χανίων

ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης μαγειρικής τέχνης και ζαχαροπλαστικής στις φυλακές Χανίων

Στις φυλακές Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση κατά την οποία δόθηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, 30 κρατούμενοι παρακολούθησαν το εξειδικευμένο πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 350 ωρών, που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ρέντη της ΔΥΠΑ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η απόκτηση δεξιοτήτων και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των κρατουμένων, ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας, μετά την αποφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι ικανοί να εκτελούν επαρκώς τις απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία και την παρασκευή γευμάτων και γλυκισμάτων σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, να αξιοποιούν σωστά τον διαθέσιμο εξοπλισμό της κουζίνας, να διασφαλίζουν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και να προσεγγίζουν το πεδίο της αναζήτησης εργασίας με θετική στάση, έπειτα από την αποφυλάκισή τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Α. Θεοδωρίδου, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, Ε. Λαΐνα και της Διευθύντριας του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) ΔΥΠΑ Ρέντη, Σ. Μπουζούκη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, προτεραιότητα της ΔΥΠΑ αποτελεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο ξεκίνημά τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις