Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δύσκολη νύχτα στη Λέσβο – Πύρινα μέτωπα σε Βατούσα, Άντισσα και Μόρια (pics, video)

Δύσκολη νύχτα στη Λέσβο – Πύρινα μέτωπα σε Βατούσα, Άντισσα και Μόρια (pics, video)

Μεγάλες φωτιές στη Λέσβο που βιώνει μια από τις δυσκολότερες νύχτες της το φετινό καλοκαίρι.

Στη Λέσβο υπάρχουν δυο μεγάλα ενεργά μέτωπα φωτιά σε Βατούσα και Αντισσα ενώ μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στη Μόρια πάνω από το ΚΥΤ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου με πληροφορίες να κάνουν λόγο πως απειλούνται και καταστήματα.

Όπως αναφέρεται stonisi η κατάσταση είναι δύσκολη αφού οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Στόχος των δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο, είναι να ελέγξουν το συντομότερο την περίμετρο της φωτιάς, ωστόσο παρατηρούνται συνεχώς μικροεστίες. Δύο παραμένουν τα μέτωπα, ένα μεταξύ Βατούσας – Σκαλοχωρίου κι ένα προς την Άντισσα.

Στα σημεία της φωτιάς επιχειρούν το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντές καθώς και προσωπικό των δυο δήμων στη Λέσβο ενώ οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση.

Πληροφορίες του lesvospost αναφέρουν ότι στο ΚΥΤ της Μόριας έχουν ξεσπάσει αγρία επεισόδια μεταξύ των μεταναστών από νωρίς το βράδυ.

Χτυπούν οι καμπάνες στην Μορια- Δύσκολη νύχτα με πολλές εστίες φωτιάς

Ήχησαν οι καμπάνες στην Μορια και οι κάτοικοι ζητούν άμεση βοήθεια.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων «Εδώ και αρκετή ώρα υπάρχουν μεγάλες φωτιές γύρω από το ΚΥΤ. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται. Μάλλον πρόκειται για εμπρησμούς. Η φωτιά με τη δύναμη του αέρα εξαπλώνεται γρήγορα. Χτυπούν οι καμπάνες! Το χωριό μας περνάει δύσκολες ώρες! Οι ευθύνες και το κρίμα στο λαιμό εκείνων που μας καταδίκασαν να ζούμε έτσι!»

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τη φωτιά σε δασική έκταση της Βατούσας, άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 8 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Πηγή: stonisi, lesvospost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις