Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η Αχτσιόγλου στα καμμένα της Μανωλάδας

Η Αχτσιόγλου στα καμμένα της Μανωλάδας
ΦΩΤΟ από το PatrisNews

Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αγροτική περιοχή στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου υπάρχουν καταλύματα με οικονομικούς μετανάστες, είναι πλέον οριοθετημένη, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική.

Ο πυκνός καπνός ήταν ορατός από την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, ενώ στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συγκεκριμένα 7 οχήματα της Π.Υ. Ήλιδας.

Ο καταυλισμός στον οποίον διέμεναν 500 μετανάστες, καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας, πύραρχος Ιωάννης Καραμαλίκης δήλωσε ότι η φωτιά κατασβέστηκε πλήρως και ότι στο σημείο εντοπίστηκαν πάνω από 40 φιάλες υγραερίου. «Δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Δεν υπήρχαν πολλά άτομα στο σημείο» επεσήμανε.

Τον καταυλισμό των μεταναστών-εργατών γης, που καταστράφηκε από την πυρκαγιά επισκεφθηκε το απόγευμα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου που συνοδευόταν από τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο. Στο χώρο βρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφρειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παν. Μπράμος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ κ.α.

H υπουργός και ο υφυπουργός συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους προαναφερθέντες καθώς και με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και άλλους φορείς της περιοχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την καταστροφή του καταυλισμού και τη στήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά μεταναστών εργατών γης. «Θα προσφέρουμε ότι χρειαστεί για να αποκατασταθεί η ζημιά και οι πληγέντες να έχουν σύντομα την δυνατότητα για αξιοπρεπή διαβίωση» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κα Αχτσιόγλου.

Πηγή: PatrisNews

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις