Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτό το ζωάκι έκανε άνω κάτω ένα ολόκληρο χωριό στην Ηλεία!

Αυτό το ζωάκι έκανε άνω κάτω ένα ολόκληρο χωριό στην Ηλεία!
ΦΩΤΟ από το PatrisNews

Το ζωάκι αναστάτωσε χθες το πρωί την ηρεμία του Καπελέτου και οι κάτοικοί έστησαν μια αναίμακτη επιχείρηση αιχμαλωσίας του ζώου, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και στη συνέχεια παραδόθηκε σε άνδρες του ΑΤ Βάρδας για τα περαιτέρω.

Το ζωάκι όπως αποδείχθηκε λίγη ώρα αργότερα, είναι μια μικρής ηλικίας Βίδρα (κάποιων διαστάσεων βέβαια) που είναι άγνωστο πως βρέθηκε στο Καπελέτο και μάλιστα στην πλατεία! Είναι πρώτη φορά που οι κάτοικοι βλέπουν τέτοιο ζώο στο Καπελέτο, αν και κάποιος ηλικιωμένος είπε ότι είχε δει πριν από πολλά χρόνια ένα τέτοιο στο λαγκάδι κοντά στο Κοτύχι.

Η επιχείρηση

Στη θέα του άγνωστου ζώου, οι κάτοικοι αναστατώθηκαν. Προσπάθησαν να το πλησιάσουν αλλά αυτό έδειχνε απειλητικό. Τη λύση έδωσε κάποιος κάτοικος με αυτοσχέδια απόχη. Μετά από «μάχη» περίπου τριάντα λεπτών, οι κάτοικοι κατάφεραν να το αιχμαλωτίσουν χωρίς να το τραυματίσουν. Παράλληλα είχαν καλέσει το ΑΤ Βάρδας το οποίο έστειλε περιπολικό με δύο αστυνομικούς. Το ζώο εξαντλημένο βρισκόταν στο κέντρο της πλατείας κάτω από το υπόστεγο του καφενείου χωρίς πλέον τη θηλιά.

Η «σύλληψη» και η αποκατάσταση

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο με ένα μεγάλο χαρτόκουτο. Αυτή ήταν η εντολή του διοικητή του ΑΤ Βάρδας κ. Παναγιώτη Γεωργούλια. Το περιπολικό αναχώρησε για το ΑΤ Βάρδας, ενώ οι αστυνομικοί περιέγραψαν στον κ. Γεωργούλια το ζώο. Ο διοικητής χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσε τον Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου Στροφυλιάς και σε λίγη ώρα η βίδρα μεταφερόταν σε ασφαλές σημείο, ίσως από εκεί που κάποιος την είχε πάρει… Να σημειωθεί ότι ο διοικητής και οι άνδρες του ΑΤ Βάρδας έχουν συχνά επέμβει σε περιπτώσεις βασανισμένων ζώων και τα έχουν σώσει.

Σύμφωνα με την κτηνίατρο κ. Παναγιώτα Τσάγκου πρόκειται για «ευρασιατική , ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της Ηπείρου. Αποτελεί , σύμφωνα με τον «Αρκτούρο» σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων και γι’ αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Τρέφεται με ψάρια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, αμφίβια, ερπετά (νερόφιδα), ασπόνδυλα (κυρίως καβούρια), πουλιά και μικρά θηλαστικά» και συνεχίζει «φοβάται το φως, κυνηγάει το βράδυ και κάποιοι αυτά τα ζώα τα χρησιμοποιούν σε ατραξιόν κάτι που βέβαια  είναι παράνομο».

Πηγή: PatrisNews

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις