weather-icon °C AΘΗΝΑ

“Είχε κάνει τη ζωή μου μαρτύριο” – Απολογήθηκε ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Γιώργου Σαρακίνη

“Είχε κάνει τη ζωή μου μαρτύριο” – Απολογήθηκε ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Γιώργου Σαρακίνη
Εικόνα από το thebest

Ο πρώτος κατηγορούμενος που είναι ο καθ’ ομολογία άνθρωπος που πυροβόλησε το θύμα, εξήγησε στο δικαστήριο ότι ο Γιώργος Σαρακίνης είχε κάνει τη ζωή του μαρτύριο και ότι απειλούσε τον ίδιο, τη γυναίκα του και τα παιδιά του καθώς στο παρελθόν η σύζυγός του διατηρούσε ερωτική σχέση με τον αδελφό του θύματος. “Κάθε φορά που βρισκόμασταν ένιωθα απειλή” ανέφερε χαρακτηριαστικά.

Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του στην οποία έφτασε καθώς βρισκόταν σε ένα συνεχή φόβο που του είχε προκαλέσει η συνεχής πίεση και βία από το θύμα και το περιβάλλον του.

Ο  β’ κατηγορούμενος, έξω από το βενζινάδικο του οποίου έγινε η δολοφονία, σε κεντρικό δρόμο του νησιού και αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, της παράνομης οπλοκατοχής και παραποίησης όπλου, κατά την απολογία του υποστήριξε ότι αν γνώριζε τι θα έκανε ο α΄ κατηγορούμενος θα τον σταματούσε.

Εξήγησε ότι δεν υπήρχε βεντέτα ανάμεσα σε εκείνον και στο θύμα, πράγμα που ακούστηκε, επειδή πριν 30 χρόνια ο πατέρας του θύματος σκότωσε τον πατέρα του β΄ κατηγορούμενου. “Ο άνθρωπος που σκότωσε τον πατέρα μου ήταν έξω από τη φυλακή 14 χρόνια. Αν ήταν να κάνω κάτι θα το είχα κάνει” ανέφερε χαρακτηριστηκά.

Το όπλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του θύματος

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού που έφτασε στον τόπο της δολοφονίας, στο κάθισμα το συνοδηγού και πεσμένο κάτω βρέθηκε ένα κλειστό τσαντάκι μέσα στο οποίο βρέθηκε το όπλο του θύματος. Από την άλλη, η σύζυγος του β΄κατηγορούμενου στην κατάθεση της υποστήριξε πως όταν πλησίασε το αυτοκίνητο για να δει τι είχε συμβεί, διαπίστωσε πως στα γόνατα του θύματος υπήρχε όπλο.

Το που βρισκόταν το όπλο του θύματος έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο α΄κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το θύμα πήγε να τον πυροβολήσει.

Τι κατέθεσαν τα αδέλφια του θύματος

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο αδελφός του θύματος όταν ενημερώθηκε από γνωστό του, ότι κάποιος πυροβόλησε τον αδελφό του, εκείνο το μοιραίο πρωί, έφτασε στο σημείο με μία καραμπίνα καθώς, όπως υποστήριξε στο Δικαστήριο, δεν ήξερε τι είχε συμβεί και αν κινδύνευε και ο ίδιος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι εξαιτίας του εγκλήματος που είχε διαπράξει ο πατέρας του, απέφευγε να περνάει από εκείνο το σημείο για να μην προκαλέσει. «Δεν πίστευα ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο πρώτος κατηγορούμενος δεν είχε λόγο να σκοτώσει τον αδελφό του και ότι κάποιος τον έβαλε να το κάνει.

Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, ο κατηγορούμενος ήθελε να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του. «Έψαχναν ένα θύμα για να πάρουν πίσω το αίμα του πατέρα τους. Προσπάθησαν να σκοτώσουν τον πατέρας μας αλλά δεν τα κατάφεραν» ανέφερε τονίζοντας  πως πιστεύει ότι κατηγορούμενος  είναι «ένας πληρωμένος δολοφόνος». Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, το θύμα ήταν ο προστάτης της οικογένειας.

Η κόντρα της οικογένειας του θύματος με τον α’ κατηγορούμενο για μια γυναίκα

Από την άλλη, σύμφωνα με αρκετές από τις καταθέσεις των μαρτύρων ο α΄ κατηγορούμενος δεχόταν απειλές από το θύμα καθώς παντρεύτηκε  μία γυναίκα με την οποία ο αδελφός του διατηρούσε ερωτική σχέση για 6 χρόνια.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο, υπήρξαν πολλά περιστατικά μεταξύ του α΄ κατηγορούμενου και του θύματος το οποίο- σύμφωνα πάντα με όσα ειπώθηκαν- ήθελε να χωρίσει το ζευγάρι και απειλούσε ακόμα και τις ζωές του προκειμένου να το πετύχει. Μάλιστα το ζευγάρι προκειμένου να γλιτώσει και να ηρεμήσουν τα πράγματα έμεινε για κάποιους  μήνες στην Αυστραλία.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου στην κατάθεση της μίλησε για το πόσο δύσκολο ήταν να ξεφύγει από την πρώην σχέση της από την οποία ήθελε να χωρίσει από τον πρώτο κιόλας χρόνο.

Ανέφερε ότι αισθανόταν απειλή- ακόμα και για την ίδια της τη ζωή- από το θύμα και περιέγραψε περιστατικά βίας στα οποία «πρωταγωνίστησαν» ακόμα και όπλα.

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, 15 μέρες πριν τη δολοφονία είδε το θύμα να σημαδεύει το σύζυγό της ο οποίος κατάφερε να διαφύγει. Στην κατάθεση της υποστήριξε ότι  όποια κοπέλα διατηρούσε ερωτική σχέση με κάποιον από τα αδέλφια δύσκολα μπορούσε να ξεφύγει.

Και η μητέρα της κατέθεσε ότι η οικογένεια Σαρακίνη και κυρίως το θύμα δεν τους άφηνε ήσυχους.

Ο α΄κατηγορούμενος ο οποίος παρουσιάστηκε, μέσα από τις καταθέσεις, ως απελπισμένος με την κατάσταση όπως περιγράφηκε παραπάνω, τις τελευταίες βδομάδες πριν τη δολοφονία, την οποία ομολόγησε αμέσως, οπλοφορούσε.

Η ερωτική του θύματος με την ανιψιά του β΄κατηγορούμενου

Εκτός από την ερωτική σχέση που είχε η σύζυγος του α΄κατηγορούμενου με τον αδελφό του θύματος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, έγινε λόγος απο τους μάρτυρες και για ερωτική σχέση που διατηρούσε το θύμα με την ανιψιά του β΄κατηγορούμενου, η οποία μάλιστα δε βρέθηκε στην δικαστική αίθουσα.

Να σημειώσουμε ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης στάθηκαν στο γεγονός ότι το θύμα ήρθε αντιμέτωπος με τη φυλακή καθώς κατηγορήθηκε για αρκετά βαριές και αξιόποινες πράξεις. Μάλιστα ειπώθηκε ότι τα αδέλφια της οικογένειας τα αποκαλούσαν “αδελφούς Ντάλτον”.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε ότι το θύμα είχε στην κατοχή του σφαίρες που είχαν απαγορευτεί από το εμπόριο, καθώς είχαν τη δυνατότητα να διαπερνούν το αλεξίσφαιρο.

Στις καταθέσεις τους υποστήριξαν επίσης ότι ο κατηγορούμενος εξαιτίας των απειλών που δεχόταν ο ίδιος, η γυναίκα του και τα μικρά παιδιά του ήταν ιδιαίτερα φοβισμένος και χρειάστηκε τη βοήθεια ψυχιάτρου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Νοεμβρίου

Πηγή: thebest

 

#TAGS MM