Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελεύθερος ο 16χρονος που τραυμάτισε τον μαθητή μέσα στο σχολείο

Ελεύθερος ο 16χρονος που τραυμάτισε τον μαθητή μέσα στο σχολείο
ΦΩΤΟ από το patrisnews

Επιμένει ότι τον τραυμάτισε κατά λάθος με τη λεπίδα του πολυεργαλείου του.
Η πλευρά του θύματος πιστεύει ότι ο 15χρονος τραυματίστηκε από μαχαίρι.
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.
Οπαδικές διαφορές “δείχνουν” οι οικογένειες των δύο πλευρών ως αφορμή για το συμβάν.

Ο 16χρονος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στην εισαγγελέα Αμαλιάδας και τις επόμενες μέρες αναμένεται να του ασκηθεί δίωξη, σε συνάρτηση και με το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον τραυματισμό του 15χρονου.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους θύτη και θύματος, είχαν προηγούμενα για οπαδικές διαφορές, με τις οικογένειες και των δύο να θέλουν να κατευνάσουν τα πνεύματα για το καλό των παιδιών.

Η οικογένεια του θύματος επιμένει ότι ο 15χρονος χτυπήθηκε με μαχαίρι

Πάντως ο Σ. Κότσιφας, συνήγορος του 15χρονου μαθητή που δέχτηκε την επίθεση, μιλάει για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αμφισβητώντας ότι το χτύπημα έγινε με πολυεργαλείο -όπως υποστηρίζει ο δράστης- αλλά με μαχαίρι, ωστόσο ανέφερε ότι «αναμένουμε το ιατροδικαστικό πόρισμα».

Θυμίζουμε μάλιστα, ότι ο 16χρονος υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το πολυεργαλείο άνοιξε κατά λάθος και έτσι το θύμα τραυματίστηκε με τη λεπίδα…

Οι ανατριχιαστικές εικόνες λίγο μετά το συμβάν

Ο 16χρονος μαχαίρωσε τον 15χρονο, μέσα στο σχολείο που πήγαιναν στην Αμαλιάδα. Συμμαθητές του 15χρονου τραυματία έτρεξαν για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Τον πήγαν στις τουαλέτες του σχολείου, για να ξεπλύνει τις πληγές του. Κάποιοι σήκωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και κατέγραψαν τις εικόνες που βλέπουμε στο επόμενο βίντεο του ilialive.gr.

Σε αυτές αποτυπώνονται τα όσα ακολούθησαν μετά το μαχαίρωμα του παιδιού. Τότε που συμμαθητές και καθηγητές του είχαν “παγώσει”. Τότε που ο 16χρονος δράστης, έτρεχε να απομακρυνθεί από το Λύκειο για να αποφύγει τη σύλληψη.

“Ήρθε πισώπλατα… Μου έριξε δύο μαχαιριές”!

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε το θύμα, σε βίντεο – ντοκουμέντο, αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε.

“Ήρθε πισώπλατα να μου ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο και όπως έκανα το πρόσωπό μου έτσι, μου έριξε δύο μαχαιριές στην πλάτη και στον ώμο… Είχαμε τσακωθεί πριν, για άλλο λόγο και καλά είχα πειράξει κάποιον εγώ…” είπε στην κάμερα το θύμα, αμέσως μετά τον τραυματισμό του…

“Είχαμε ενημερώσει την Αστυνομία”

Σύμφωνα πάντως, με τα όσα είπε ο αδερφός του 15χρονου τραυματία, στο Open, μετά από παλαιότερο καβγά των πρωταγωνιστών, είχε ενημερωθεί και η Αστυνομία, χωρίς δυστυχώς, να κάνει κάτι.

“Τον μαχαίρωσε πισώπλατα και στη συνέχεια πήγε να τον μαχαιρώσει και στο πρόσωπο αλλά ο αδερφός μου πρόλαβε και έβαλε τα χέρια του. Δε είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδερφό μου, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί αρκετές φορές αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα“…

Πηγή: ilialive.gr, patrisnews, ANT1, Open

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις