Τρίτη, 7 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κατάληψη στα γραφεία ιστοσελίδας της Πάτρας

Κατάληψη στα γραφεία ιστοσελίδας της Πάτρας

Υπό κατάληψη βρέθηκε από τις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης και για περίπου μισή ώρα, το thebest.gr, από ομάδα αλληλέγγυων προς τον Τάσο Θεοφίλου.

Οι αλληλέγγυοι ανάρτησαν κείμενα υποστήριξης προς τον Θεοφίλου, ο οποίος  την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 καλείται να ξαναδικαστεί με τις κατηγορίες της ληστείας σε τράπεζα στην Πάρο και της ένταξη στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μετά την αναίρεση της πρώτης αθωωτικής απόφασης.

Να σημειωθεί ότι ο Τάσος Θεοφίλου είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, ενώ δικάστηκε και ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον Ιούλιο του 2017 για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή-προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.ά., και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση ενώπιον του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής απόφασης του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης από το Ε’ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι αλληλέγγυοι στον αναρχικό Τάσο Θεοφίλου κατέλαβαν τα γραφεία του site και ανέβηκε στην ιστοσελίδα και το σχετικό κείμενο. Στο κείμενο αναφέρεται η υπόθεση του αναρχικού-κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου ενώ γίνεται αναφορά και στην υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή Μ.

Πηγή: thebest

 

 

“Η κατάσταση εξαίρεσης τείνει να γίνει ο κανόνας

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις