Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μας πήρε και μας σήκωσε! Πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα από τον δυνατό αέρα

Μας πήρε και μας σήκωσε! Πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα από τον δυνατό αέρα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η μέρα ξημέρωσε με δνατό αέρα. Πολύ δυνατό άερα… Και τα προβλήματα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη την Ελλάδα. Δέντρα έπεσαν και έκλεισαν δρόμους, έσπασαν οι κάβοι πλοίων ενώ μια γυναίκα στην Πάτρα, τραυματίστηκε από πτώση σοβά!

Η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για βοήθεια σε όλη την Ελλάδα. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στη χώρα, η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχτεί κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων από: Aττική 100, Θεσσαλονίκη 44, Xαλκιδική 29, Aριδαία 8, Σέρρες 35, Kατερίνη 15, Γιαννιτσά 12, Kρήτη 22, Kέρκυρα 11, Πελοπόννησος 10.

Τρίκαλα: Πτώση δέντρου έκλεισε την εθνική οδό

Κλειστή παραμένει το μεσημέρι η ε.ο. Τρικάλων – Λαρίσης, στο ύψος της Γεωργικής Σχολής, έξω από τη Λάρισα.
Η πτώση δέντρου, λόγω των ισχυρών ανέμων, προκάλεσε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» και η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται από εναλλακτικές οδούς.

Λάρισα: Πτώση δέντρου στο πάρκινγκ του νοσοκομείου

Από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς το πρωί σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιείται ως πάρκγινκ στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Από τους ισχυρούς ανέμους
που πνέουν στην πόλη τις τελευταίες ώρες, ένα θηριώδες δένδρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν κάποιος εντός ή δίπλα στα οχήματα.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας για να απομακρύνει το δέντρο, κόβοντάς το σε κομμάτια, ενώ εκτιμάται πως για λόγους ασφαλείας θα απομακρυνθεί και το διπλανό το οποίο προς το παρόν άντεξε στους ανέμους.

Απο νωρίς το πρωί, το σύνολο του δυναμικού της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γ. Ζαούτσο, βρίσκεται στους δρόμους και επεμβαίνει σε κοινόχρηστους και δημοτικούς χώρους, σε περιπτώσεις πτώσης δένδρων λόγω των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων, που πνέουν στην περιοχή. Ηδη μέχρι αυτή την ώρα, η υπηρεσία Πρασίνου έχει επέμβει σε 15 περίπου περιπτώσεις πτώσης δένδρων.

Τρία πλοία παρέσυρε ο αέρας σε Πειραιά και Ελευσίνα

Οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν και έσπασαν του κάβους, όχι από ένα αλλά από τρία πλοία σε Πειραιά και Ελευσίνα!
Λόγω ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι στα επιβατηγά οχηματαγωγά «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη» που βρίσκονται παροπλισμένα στο λιμάνι της Ελευσίνας. Αποτέλεσμα τα δύο πλοία να παρασυρθούν σε κοντινή απόσταση από το σημείο πρόσδεσης και να συγκρατούνται αυτή τη στιγμή μόνο από τις άγκυρές τους.

Ο αέρας πήρε και πλοίο στ’ ανοιχτά του Πειραιά. Όλα έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά. Το πλοίο “Παναγιά Αγιάσου” ήταν αγκυροβολημένο παροπλισμένο. Από τα ρυμουλκά «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ» και «ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» δέθηκε με ασφάλεια το παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» που παρασύρθηκε το πρωί από τους ισχυρούς ανέμους στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά.

Λήμνος: Η μάχη του πλοίου «Νήσος Χίος» στα 10 μποφόρ

Η θάλασσα στη Λήμνο βγήκε στη στεριά λόγω των θυελλωδών ανέμων. Η κακοκαιρία έπιασε το “Νήσος Χίος” στη θάλασσα…
Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης έως και 10 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο, υποχρέωσαν τον καπετάνιο του πλοίου «Νήσος Χίος», που πραγματοποιεί τη γραμμή Λαύριο – Αι Στράτης – Μύρινα – Καβάλα, να μπει για ασφάλεια στον κόλπο του Μούδρου στη Λήμνο.

Εκεί παραμένει μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι, αφού παρά τις προσπάθειες το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Μύρινας. Ο 50 περίπου επιβαίνοντες με προορισμό τη Λήμνο παραμένουν στο πλοίο, εωσότου γίνει εφικτό να δέσει με ασφάλεια στη Μύρινα.

Ναύπλιο: Η θάλασσα «κατάπιε» και κατέστρψε βάρκες

Εκτεταμένες ζημιές καταγράφονται στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, από τους σφοδρούς ανέμους που έπληξαν την περιοχή τη νύχτα. Βάρκες βούλιαξαν εντελώς και χάθηκαν κάτω από τα μανιασμένα κύματα που σάρωσαν την περιοχή, σκάφη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ οι ξύλινες αυτοσχέδιες προβλήτες που χρησιμοποιούν οι ψαράδες για να εξυπηρετηθούν καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις