Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία! Γλίτωσε στο τσακ ο Ξηρόκαμπος

Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία! Γλίτωσε στο τσακ ο Ξηρόκαμπος
ΦΩΤΟ από το ilialive

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι.
Έκαψε δασική περιοχή του Ξηρόκαμπου Αρχαίας Ολυμπίας.
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής από γη και αέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν στάχτη πάνω από 70 στρέμματα…

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία έκαιγε παρθένο δάσος.

 

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί από γη και αέρα, για να “πιάσει” τις φλόγες. Μάλιστα, κάποια στιγμή σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, υπήρχε σκέψη για εκκένωση του Ξηρόκαμπου. Τελικά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να “πιάσουν” τις φλόγες κι έτσι δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί το χωριό.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος,«τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο».

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος».

«Πράγματι», συνέχισε, «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Στις 8.00 το βράδυ η φωτιά είχε σχεδόν σβήσει, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ…

Μεγάλη ήταν η δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο ωστόσο, οι πληροφορίες μιλούν για πάνω από 70 στρέμματα δάσους που έχουν γίνει στάχτη.

Στην περιοχή πήγε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης.

Πηγή:ilialive, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις