Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Μετά την ένταση… γίνονται οι πλειστηριασμοί από τους συμβολαιογράφους

Πάτρα: Μετά την ένταση… γίνονται οι πλειστηριασμοί από τους συμβολαιογράφους
ΦΩΤΟ από το tempo24

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην Πάτρα. Τρεις εντεταλμένοι συμβολαιογράφοι δέχθηκαν… επισκέψεις συλλογικοτήτων ενώ οι πολίτες, δήλωναν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει κανένα ακίνητο στα χέρια των τραπεζών.

Oι διαδηλωτές επιχείρησαν να “σπάσουν” το μπλόκο των ΜΑΤ για να φτάσουν στο συμβολαιογραφίο της οδού Κανάρη 45, όπου πρόκειται να γίνει ηλεκτρονικός πλειστηριασμός. Στην οδό Κανάρη δημιουργήθηκε ένταση προς στιγμήν μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ…

Τελικά οι διαδηλωτές αποχώρησαν λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι από την Κανάρη. Στο μεταξύ οι διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών γίνονται κανονικά.

“Αστακός” η Πάτρα για τις διαδηλώσεις

Από νωρίς, στα τρία συμβολαιογραφικά γραφεία ήταν ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ και είχαν παραταχθεί ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές είχαν πάει έξω από τρία γραφεία πιστοποιημένων συμβολαιογράφων στις οδούς Βότση 21, Βότση 52 (είναι το ίδιο γραφείο που χτυπήθηκε από αντιεξουσιαστές) και Κανάρη 45 με πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά προκειμένου να καταστεί δυνατόν να εμποδιστούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όπως συνέβη και με τον πλειστηριασμό της προηγούμενης Τετάρτης.

Το κλίμα μύριζε «μπαρούτι» με τους διαδηλωτές να στέκονται απέναντι στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι έχουν μπροστά τους μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία κάλλιστα μπορούν να στείλουν το ακίνητο στον πλειστηριασμό χωρίς να χρειαστεί, όπως πριν, να μπουν στο ειρηνοδικείο.

Πηγή: Tempo24

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις