Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

“Βράζει” πάλι το λιμάνι της Πάτρας! Νέο “ντου” μεταναστών [vid]

“Βράζει” πάλι το λιμάνι της Πάτρας! Νέο “ντου” μεταναστών [vid]
ΦΩΤΟ από το tempo24

Μια μέρα μετά την επίσκεψη της Αντιστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, στην Πάτρα για αυτοψία στην παραλιακή ζώνη, νέο ντου έγινε σήμερα το μεσημέρι από μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν τα κάγκελα του λιμανιού.

Περισσότεροι από 150 αλλοδαποί, έτρεχαν μέσα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα στην Ακτή Δυμαίων για να προλάβουν να περάσουν απέναντι, αλλά και να αποφύγουν τους αστυνομικούς. Μεγάλη είναι η δύναμη των αστυνομικών που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη, ενώ στην περιοχή είναι και δυνάμεις ΜΑΤ από την Αχαΐα και άλλες περιοχές.

Τα “ντου” των μεταναστών ήταν συνεχόμενα προς την πλευρά του Λιμανιού. Οδηγοί φορτηγών ήταν σε επιφυλακή και συνεχώς έκαναν έλεγχο στα φορτία τους πριν περάσουν τον έλεγχο για επιβίβαση στα πλοία για Ιταλία.

Ακροβολισμένοι παντού ήταν οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί εκτός της λιμενικής ζώνης, οι οποίοι “έπαιζαν” κυνηγητό με τους μετανάστες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν γινόταν εισβολή εντος του χώρου του λιμανιού από διαφορετικά σημεία.

Περίπου στις 16:30 τα πνεύματα ηρέμησαν στην λιμενική ζώνη της Πάτρας. Ισχυρή αστυνομική και λιμενική δύναμη κατάφερε να αποσυμπιέσει την κατάσταση και οι περισσότεροι μετανάστες έχουν επιστρέψει στα εγκαταλελλειμένα εργοστάσια της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου.

Πηγή: Tempo24

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις