Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

Κλειστά σχολεία στη Δυτική Μακεδονία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπορεί η «Σοφία» να έφυγε, όμως ο ολικός παγετός που επικρατεί σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας ανάγκασε τους δημάρχους, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, να εκδώσουν ανακοινώσεις μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για αύριο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, «το θερμόμετρο στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύκτας κατέγραψε θερμοκρασία ρεκόρ, στους -23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις 8 το πρωί το θερμόμετρο στην πόλη ανέβηκε στους -17 βαθμούς. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες». Άλλοι δήμαρχοι αναφέρουν ότι με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες υπάρχουν θέματα ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία από χωριά και ορεινές κοινότητες προς τα σχολεία της πόλης.

Για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Κοζάνης, τα σχολεία Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού και Βοΐου θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση των δημάρχων. Επίσης στην ΠΕ Φλώρινας, το ίδιο θα ισχύσει με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών. Στην ΠΕ Γρεβενών με απόφαση των δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν. Στην ΠΕ Καστοριάς, τέλος, με απόφαση των δημάρχων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία θα παραμείνουν επίσης κλειστά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δυτική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις