Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κοζάνη: “Μαύρος” Αγιασμός στο σχολείο των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος – video

Κοζάνη: “Μαύρος” Αγιασμός στο σχολείο των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος – video

Μέσα σε βαρύ κλίμα και χωρίς τα χαμόγελα των περασμένων ετών έγινε το πρωί ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Κοζάνης, μαθητές του οποίου ήταν οι δυο αδικοχαμένοι 17χρονοι, στο τραγικό δυστύχημα της περασμένης Πέμπτης.

Μαθητής του 1ου ΓΕΛ υπήρξε και το τρίτο θύμα του πολύνεκρου τροχαίου που συγκλόνισε την Κοζάνη και όχι μόνο, ενώ στο ίδιο σχολείο φοιτούν τόσο η 16χρονη που συνεχίζει να δίνει τη δική της μάχη στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», αλλά και ο 17χρονος , που τραυματίστηκε ελαφρύτερα.

Το κλίμα, ειδικά μεταξύ των μαθητών και μαθητριών της φετινής Γ’ Λυκείου ήταν ιδιαίτερα βεβαρυμένο, ενώ και οι διδάσκοντες του 1ου ΓΕΛ δε μπορούσαν να κρύψουν τη θλίψη τους για την ανείπωτη αυτή τραγωδία, στην οποία αναφέρθηκαν τόσο ο ιερέας που τέλεσε τον αγιασμό, όσο και ο διευθυντής του σχολείου Δρ. Απόστολος Καραφυλλίδης, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στήριξης στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης βρέθηκαν ψυχολόγοι της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης, που συζήτησαν με τους καθηγητές, αλλά και με γονείς, για τους τρόπους στήριξης της μαθητικής κοινότητας.

Πηγή: kozanimedia

 

 

Δυτική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις