Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στις Θερμοπύλες – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το LamiaReport
ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Τα δυο πρώτα λεωφορεία με 116 πρόσφυγες, έφτασαν στις Θερμοπύλες λίγο πριν τις 15:00. Είναι οι πρώτοι που θα φιλοξενηθούν στο παλιό ανενεργό ξενοδοχείο “Αίγλη”, το οποίο ανακαινίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Περιφέρεια.

Στο χώρο αυτό μπορούν να φιλοξενηθούν περίπου 200 – 250 άνθρωποι και για αυτό η Περιφέρεια προσπαθεί σε συνεννόηση με τη κεντρική διοίκηση, μήπως διαμορφώσει ακόμα ένα ξενοδοχείο που είναι επίσης ανενεργό και βρίσκεται στην ίδια περιοχή. 

Εκεί τους περίμενε ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος είχε αναλάβει και το συντονισμό ενώ λίγο αργότερα το ξενοδοχείο επισκέφθηκε και ο Κώστας Μπακογιάννης, για να ενημερωθεί εάν εξελίσσεται ομαλά η όλη διαδικασία τακτοποίησης των προσφύγων. Στο σημείο βρέθηκε επίσης και η Αντιδήμαρχος Λαμιέων Βίβιαν Αργύρη, η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό για τη συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, για να βοηθήσουν όπου χρειαστεί.

Μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για ιατρείο, όπου εθελοντές γιατροί θα εξετάσουν όλα τα παιδιά, αλλά και τους μεγαλύτερους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγεία.

Όπως είπε και χθες και ο αρμόδιος υπουργός σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες ο αριθμός των προσφύγων τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί δραματικά, γι αυτό αναζητούνται νέοι χώροι φιλοξενίας τόσο στη Φθιιώτιδα, όσο και άλλες περιοχές της Στερεάς.  Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι ιδιώτες που διαθέτουν ξενοδοχεία ή άλλα συγκροτήματα στη Φθιώτιδα, να έχουν έρθει σε επαφή με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για να διαθέσουν τα ξενοδοχεία αυτά, ως κέντρα φιλοξενίας για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα το ένα από αυτά, φερεται ότι είναι στο κέντρο της πόλης της Λαμίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και συζητήσεις, από τη στιγμή που διέρρευσε ότι ιδιώτης προσπαθεί να ενοικιάσει συγκρότημα κατοικιών σε πρόσφυγες.

Πηγή: LamiaReport

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε