Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκισης στον 34χρονο για το διπλό φονικό – Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκισης στον 34χρονο για το διπλό φονικό – Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά

Σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το μικτό ορκωτό δικαστήριο Καρδίτσας τον 34χρονο δράστη του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα στις 5 Απριλίου 2021.

Ο 34χρονος καταδικάστηκε σε δις ισόβια συν 6,5 χρόνια φυλάκιση επειδή πριν από 14 μήνες στη Μακρινίτσα σκότωσε την 28χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, Κωνσταντίνα Τσάπα, μητέρα ενός παιδιού 4 ετών σήμερα, αλλά και τον 30χρονο αδερφό της, Γιώργο Τσάπα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του magnesianews.gr, η απόφαση ήταν ομόφωνη και ο 34χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις δύο ανθρωποκτονίες, οι οποίες έγιναν με «πλήρη καταλογισμό», όπως αποφάνθηκε το μικτό ορκωτό δικαστήριο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του δράστη περί «ακαταλόγιστου λόγω ψυχικής διαταραχής».

Στο άκουσμα της απαγγελίας της ποινής, αργά το απόγευμα της Τρίτης (28.06.2022), ο πατέρας των δύο αδερφών ξέσπασε σε λυγμούς, νιώθοντας δικαιωμένος.

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: «Δεν θυμάμαι τι έκανα…» 

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστούν στον 34χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και του ότι τον ώθησε στις πράξεις του η συμπεριφορά των θυμάτων, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του κατέθεσε ότι δεν θυμόταν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαχαίρωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδερφό της στο πατρικό τους σπίτι τον Απρίλιο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι την ενοχή του κατηγορούμενου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία – σωματική βλάβη κατά συρροή), είχε προτείνει νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Καρδίτσας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις