Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Έγκλημα στη Ρόδο: Η άγνωστη κατάθεση του γιου για τη δολοφονία του πατέρα του

Έγκλημα στη Ρόδο: Η άγνωστη κατάθεση του γιου για τη δολοφονία του πατέρα του

Ο 40χρονος γιος επιμένει ότι δεν σκότωσε τον πατέρα του. Το έγκλημα και η δολοφονία του συνταξιούχου εξακολουθεί να κρατά ανάστατο το νησί. Η Ρόδος περιμένει να μάθει την αλήθεια…

Η Ρόδος και ολόκληρη η χώρα περιμένει να μάθει όλα όσα κρύβει η δολοφονία του 75χρονου. Το έγκλημα που σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, για το οποίο βασικός ύποπτος είναι ο 40χρονος γιος του θύματος. Αυτό προέκυψε μέσα από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία μετά από πολύμηνες έρευνες. Ο ίδιος πάντως επιμένει από την πρώτη στιγμή πως είναι αθώος. Θεωρεί πως κάποιοι προσπαθούν να του φορτώσουν το φονικό για να κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης. Δεν έχει συλληφθεί, ενώ όπως αποκαλύπτεται έχει δώσει νέα κατάθεση στους αξιωματικούς της αστυνομίας, που χειρίζονται το μυστηριώδη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξεταζόμενος ο 40χρονος ανωμοτί ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αφού του ανακοινώθηκε ότι είναι υπόλογος για τη δολοφονία του 75χρονου πατέρα του, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση του δικαιώματος για παρουσία δικηγόρου και απολογήθηκε. Εξήγησε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν έχει το ίδιο επώνυμο με τον πατέρα του λόγω λάθους που είχε γίνει στο ληξιαρχείο και ότι έχει κινήσει διαδικασία νομικά για να διορθωθεί το σφάλμα.

Ισχυρίστηκε ότι επισκεπτόταν τον πατέρα του κάθε μέρα, μεσημεριανές ώρες και πως το ίδιο είχε κάνει και το μεσημέρι της 14ης Ιουνίου 2022 όταν τον βρήκε νεκρό. Την ημέρα εκείνη, όπως ισχυρίστηκε, μια περίοικος του ζήτησε βοήθεια για να κόψει ένα δέντρο στην αυλή της και μπήκε στο σπίτι του πατέρα του, για να πάρει ένα πριόνι. Βρήκε τις πόρτες ανοιχτές και όταν μπήκε στο δωμάτιο βρήκε μια κουβέρτα κάτω από την οποία ήταν ο πατέρας του.

Μάλιστα όπως είπε είδε τον καταψύκτη της οικίας να έχει μετακινηθεί και άφησε εκεί την τσάντα του ενώ εκεί ήταν το άψυχο σώμα του πατέρα του κάτω από μια καφέ κουβέρτα. Έπιασε την κουβέρτα και την πέταξε, όπως είπε, και άρχισε να φωνάζει. Ένας γείτονας μπήκε στο σπίτι και ακολούθως ακόμη δύο άτομα. Είπε ακόμη ότι κάπνισε τσιγάρα στην αυλή και πως οι πόρτες ήταν ανοιχτές πάντα και κλειστές μόνο το βράδυ.

Υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι δεν είχαν διαφορές με τον πατέρα του και πως συνήθιζε μόνο να παίζει ζάρια και χαρτιά και ορισμένες φορές καβγάδιζε με άλλους παίκτες. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι στον τάφο του είχε τοποθετήσει με την αδελφή του δύο πύλινα βιβλία που κάποιος κατέστρεψε.

Σε ότι αφορά στην τρίωρη παραμονή του στην οικία του πατέρα του την 13η Ιουνίου 2022 είπε ότι μιλούσε μαζί του για τα κουνέλια, για την βέσπα που είχε χαλάσει, για τα παραγάδια και το ψάρεμα και ότι ξέχασε να αναφέρει σε προηγούμενες καταθέσεις του ότι ήταν μαζί του τόση ώρα και όχι για ένα μισάωρο.

Ερωτήθηκε μάλιστα γιατί προσποιήθηκε την 14η Ιουνίου 2022 σε δύο συναδέλφους του ότι μιλούσε στο κινητό με τον πατέρα του, το αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν μιλούσε μαζί του αλλά με μια γυναίκα ονόματι «Πανδώρα» και ότι εκείνοι μάλλον πίστεψαν ότι μιλούσε με τον πατέρα του.

Κλήθηκε ακόμη να εξηγήσει γιατί βρέθηκε αποτύπωμά του στο ένα πόδι του κρεβατιού και είπε ότι κάποιες φορές που είχε πάει εκεί για να καθαρίσει ίσως να το είχε πιάσει. Την 13η Ιουνίου 2022 όταν είχε βρεθεί με τον πατέρα του, όπως είπε, εκείνος φορούσε την πιτζάμα του και την επόμενη ημέρα που τον βρήκε νεκρό ένα κοντό πουκάμισο και μία άσπρη φόρμα.

Σε βάρος του 40χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία, αναμένεται να απολογηθεί, αλλά έως τότε παραμένει ελεύθερος καθώς δεν έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του. Δείτε παρακάτω τι είπε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Πληροφορίες: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις