Τετάρτη, 19 Ιουν.
27oC Αθήνα

Έγκλημα στο Κιλκίς: Σε φυλακές ανηλίκων ο 15χρονος και ο 16χρονος που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας του κτηνοτρόφου

Έγκλημα στο Κιλκίς: Σε φυλακές ανηλίκων ο 15χρονος και ο 16χρονος που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας του κτηνοτρόφου

Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου μετάγονται οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον 54χρονο κτηνοτρόφο στις Μουριές Κιλκίς, με αποτέλεσμα το υποψήφιο θύμα τους να πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα τον 45χρονο που τους συνόδευε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι ανήλικοι, 15 και 16 ετών αντίστοιχα, απολογήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή Κιλκίς και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Στις απολογίες του αρνήθηκαν την βασική κατηγορία που τους αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον 54χρονο επειδή εκείνος – κατά τους ισχυρισμούς τους – ενήργησε ασελγείς πράξεις εναντίον του ενός και συγγενικού του προσώπου.

Ο 15χρονος φέρεται να είπε στην απολογία του για την επίθεση στον κτηνοτρόφο στο Κιλκίς: «Ο 54χρονος είχε ασελγήσει σε βάρος μου και σε βάρος της αδελφής μου. Μόλις το έμαθε ο πατέρας μου εκείνο το βράδυ, πήγαμε στη κτηνοτροφική μονάδα για να του ζητήσουμε το λόγο».

Ο 16χρονος από την πλευρά του ανέφερε: «Μπήκα στο αμάξι από τη Ροδόπολη Σερρών για να επιστρέψω στο χωριό μου και εκεί αντιλήφθηκα την ένταση που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας του φίλου μου, μου είπε ότι θα επιστρέψουμε στο χωριό μετά την επίσκεψη μας στον κτηνοτρόφο».

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσουν σήμερα ο 38χρονος πατέρας του 15χρονου που διώκεται επίσης για απόπειρα ληστείας, αλλά και ο 54χρονος κτηνοτρόφος, στον οποίο απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο και της παράνομης οπλοχρησίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις