Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ειδομένη: Απόγνωση μετά τις ψεύτικες ελπίδες – Στήνουν μεγάφωνα και στέλνουν κλιμάκιο διερμηνέων!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την πολύπαθη περιοχή της Ειδομένης, αποκάλυψε ο Γιώργος Κυρίτσης – Κρύο και πείνα παραμένουν οι μεγαλύτεροι εχθροί των εγκλωβισμένων προσφύγων…

Η απόγνωση διαδέχεται την ελπίδα στον λασπότοπο της Ειδομένης, καθώς παρά τις χθεσινές φήμες που διαδόθηκαν από αγνώστους ότι θα άνοιγαν τα σύνορα κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, να βρίσκονται στα όριά τους, αντιμέτωποι με την πείνα και το κρύο. Στον πρόχειρο καταυλισμό, οι πρόσφυγες προσπαθούν να προστατευθούν από το τσουχτερό κρύο ανάβοντας φωτιές καθώς η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ αρκετά από τα παιδιά υποφέρουν από ιώσεις.

Χθες λίγο έλειψε να γίνουν επεισόδια μεταξύ ομάδας μεταναστών και προσφύγων που ήθελε να πραγματοποιηθεί πορεία προς τον φράχτη ώστε να τον ρίξουν και να ανοίξουν τα σύνορα και ψυχραιμότερων που περιφρούρησαν τελικά τη συγκέντρωση επί της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε σχετικά με τη διασπορά ψευδών φημών μεταξύ των προσφύγων και την αντιμετώπιση του φαινομένου πως: ”η ανεύθυνη φημολογία και η παραπληροφόρηση σε ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται υπό πίεση και σε συνθήκες κακουχίας, όπως συμβαίνει με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, είναι δύσκολο, αλλά αναγκαίο να αντιμετωπιστεί .Γνωρίζουμε ότι τις ψευδείς αυτές πληροφορίες τις διακινούν μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά και από στόμα σε στόμα, άνθρωποι ετερόκλητοι. Τέτοιες φήμες σε απελπισμένους ανθρώπους μεταδίδονται όπως η φωτιά στα ξερόχορτα”.

Όπως είπε ο κ.Κυρίτσης ”ήδη στέλνουμε ένα κλιμάκιο διερμηνέων και μεταφραστών στην Ειδομένη και σχεδιάζουμε να στηθεί μεγαφωνική εγκατάσταση, μέσα από την οποία θα γίνονται ανακοινώσεις για όλα τα θέματα. Προσπαθούμε εντατικά να καλύψουμε τις ανάγκες στους τομείς αυτούς και κυρίως δουλεύουμε για δημιουργία πρόσθετων και αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας στους οποίους θα στεγάσουμε τον κόσμο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνθήκες κακουχίας σε Ειδομένη. Το ίδιο θα συμβεί και στον Πειραιά”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε