Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ειδομένη: Αστυνομικοί κλείνουν το δρόμο σε ”αλληλέγγυους” – Φήμες για νέα συγκέντρωση στον φράχτη!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την ώρα που ο φόβος για νέα επεισόδια είναι διάχυτος στην Ειδομένη, η ελληνική αστυνομία φαίνεται για δεύτερη μέρα να κάνει σωστά τη δουλειά της…

Ελέγχους σε τρία σημεία πραγματοποιεί από το πρωί, η αστυνομία σε οχήματα που προσεγγίζουν την Ειδομένη. Ειδικότερα, έλεγχοι πραγματοποιούνται στη διασταύρωση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ύψος της Ειδομένης, αλλά και πάνω στη γέφυρα -στη μέση και το τέλος- που οδηγεί στο χωριό και τον καταυλισμό, όπου παραμένουν πάνω από 11.000 πρόσφυγες. Οι αστυνομικοί ζητούν έγγραφα ταυτότητας από τους οδηγούς των οχημάτων και προβαίνουν σε διασταύρωση στοιχείων. Η κατάσταση -μέχρι στιγμής- στον καταυλισμό είναι ήρεμη, ενώ κλειστή παραμένει για πολλοστή ημέρα η σιδηροδρομική γραμμή.

ΦΩΤΟ REUTERS

Από χθες κυκλοφορούν έντονες φήμες για νέο κάλεσμα από μερίδα αλληλέγγυων, με σκοπό πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη να περάσουν τα σκοπιανά σύνορα ρίχνοντας τον φράχτη. Σύμφωνα με τη φημολογία, μία μερίδα των αλληλέγγυων καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες να συγκεντρωθούν το πρωί προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και να ρίξουν το φράχτη της ΠΓΔΜ, κάτι που μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες ακόμα και για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Την ανησυχία του εξέφρασε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, μιλώντας στην εκπομπή LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο “Ε”: “Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Η τοπική κοινωνία πλέον έχει φτάσει στα όριά της. Αν υπάρξουν τέτοια κρούσματα, μπορεί να έχουμε και ακραίες καταστάσεις. Για άλλη μια φορά θα πω ας αφήσουν πλέον την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Ας αφήσουν αυτούς τους ανθρώπους που εδώ και 18 μήνες κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Κι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αγωνία για τη σωματική τους ακεραιότητα. Πρέπει αυτό το συντεταγμένο κράτος που λέγεται Ελλάδα, αυτό το ευρωπαϊκό κράτος, να εφαρμόσει του κανόνες. Οι φιλοξενούμενοι να σεβαστούν τους κανόνες. Αυτό που συμβαίνει είναι ένα όνειρο απατηλό”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε