Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ειδομένη: Αυτό είναι το χαλασμένο φαγητό που σέρβιραν σε πρόσφυγες και μετανάστες – Νέες έρευνες για την υπόθεση (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από το seleo.gr
ΦΩΤΟ από το seleo.gr

Oι πρόσφυγες που κατανάλωσαν το φαγητό που βλέπετε διαμαρτυρήθηκαν για στομαχικές διαταραχές – Διάρρηξη στην αποθήκη της Ύπατης Αρμοστείας…

Υπό διερεύνηση από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης, βρίσκεται το περιστατικό εντοπισμού αλλοιωμένου φαγητού, κατά τη χθεσινή σίτιση. Το φαγητό μοιράστηκε από την οργάνωση ”praksis”, ενώ την ευθύνη προμήθειάς του έχουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι ανέφεραν ότι πρώτη φορά διαπιστώθηκε τέτοιο πρόβλημα από την ιδιωτική εταιρία παρασκευής φαγητού στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια και το θέμα θα διερευνηθεί. Να σημειωθεί ότι αν και οι πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν για στομαχικές διαταραχές, εντούτοις κανείς δεν προσήλθε για παροχή πρώτων βοηθειών στα ιατρεία των ΓΧΣ.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το χαλασμένο φαγητό προκάλεσε την οργή των ταλαιπωρημένων ανθρώπων που δοκιμάζουν τα όρια τους, ζώντας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι πρόσφυγες διαμαρτυρόμενοι μπήκαν στον χώρο που γινόταν η διανομή του συσσιτίου και πέταξαν το φαγητό…

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή, άγνωστοι διέρρηξαν χθες την αποθήκη της Ύπατης Αρμοστείας και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.

Πηγή: seleo.gr, Τηλεόραση Mega

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε