Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ειδομένη: Φήμες για αστυνομική επέμβαση – Καζάνι που βράζει ο καταυλισμός μετά τα τελευταία επεισόδια!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έντονη φημολογία για εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, που έχει μετατραπεί σε άντρο εγκληματικών ομάδων…

Ηρεμία επικρατεί στην Ειδομένη μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, ενώ στον άτυπο καταυλισμό στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ επέστρεψαν το πρωί και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που είχαν αποχωρήσει, χθες το βράδυ, για λόγους ασφαλείας. “Επιστρέψαμε και θα λειτουργήσει κανονικά η κλινική” δήλωσε o αναπληρωτής συντονιστής πεδίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Αχιλλέας Τζέμος. Στο μεταξύ, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τα επεισόδια παραμένει, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αργά χθες το απόγευμα όταν ομάδα προσφύγων επιχείρησε να μετακινήσει ένα βαγόνι του ΟΣΕ προς τις κλούβες των ΜΑΤ, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα. Οι άνδρες της αστυνομίας αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης για να τους απομακρύνουν και να διαλύσουν το πλήθος.

Εν τω μεταξύ, ο καταυλισμός στην Ειδομένη φαίνεται πως έχει μετατραπεί σε ένα γκέτο χωρίς αστυνόμευση, με τις φήμες να οργιάζουν για ένα βαγόνι που λειτουργεί ως οίκος ανοχής και κυκλώματα Μαροκινών και Ιρακινών που φέρονται να πρωτοστατούν σε εμπόριο λευκής σαρκός. Οι πρόσφυγες φαίνεται να εκμεταλλεύονται γυναίκες που είτε ζουν μόνες τους διότι οι σύζυγοί τους πρόλαβαν και πέρασαν από τα σύνορα, είτε γιατί έχουν ξεμείνει από χρήματα και τις εκδίδουν έναντι λίγων ευρώ.

Την ίδια ώρα ο καταυλισμός όχι μόνο δεν αδειάζει, καθώς οι πρόσφυγες δεν φεύγουν, αλλά σύμφωνα με το τμήμα στρατηγικών υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων τους τελευταίους δύο μήνες έχουν επαναπροωθηθεί από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα, 11.803 πρόσφυγες…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε