Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ειδομένη: Η στιγμή που Σκοπιανοί αστυνομικοί περνούν τον φράχτη – Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας!

ΦΩΤΟ από Τηλεόραση Mega
ΦΩΤΟ από Τηλεόραση Mega

To βίντεο που θα δείτε δείχνει τους Σκοπιανούς να έχουν περάσει μπροστά από τα σύνορα – Προφορικό διάβημα του υπουργείου εξωτερικών προς τους Σκοπιανούς…

Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί φαίνονται να έχουν περάσει μπροστά από τον φράχτη στα σύνορα και να επιχειρούν με δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ. Από το βίντεο που Mega φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Σκοπιανοί αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά από τον φράχτη. Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δεν σημειώθηκε παραβίαση των ελληνικών συνόρων και επισημαίνει πως οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή αδιάκοπα. «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε φυσική παραβίαση συνόρων» επιμένουν.

Τονίζεται ότι οι Σκοπιανοί αστυνομικοί ναι μεν πέρασαν τον φράχτη αλλά κινήθηκαν σε ένα σημείο που αποτελεί νεκρή ζώνη. Το υπουργείο εξωτερικών πάντως έκανε προφορικό διάβημα στα Σκόπια για τη χρήση πλαστικών σφαιρών που στόχευαν ακόμη και μικρά παιδιά. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζητάει συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του…

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για το εάν έγινε τελικά παραβίαση ή όχι καθώς πηγές αναφέρουν ότι μετά τον φράχτη υπάρχουν άλλα πέντε μέτρα σκοπιανού εδάφους, ενώ άλλες πηγές τονίζουν πως το υπολειπόμενο έδαφος της επικράτειας των Σκοπίων είναι μόλις μισό μέτρο. Σε κάθε περίπτωση πηγές από την ελληνική πλευρά εκφράζουν την ενόχλησή τους για τη χρήση πλαστικών σφαιρών που έπεσαν εντός του ελληνικού εδάφους και δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επικοινωνία Σκοπίων – Αθήνας για το θέμα.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές τα επεισόδια ανάμεσα στους πρόσφυγες και τις αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ συνεχίζονται, με κάποια διαστήματα ηρεμίας ανάμεσα. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για εκτόνωση, η κατάσταση είναι σε εξέλιξη», ανέφεραν εκπρόσωποι της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι κοντά στον φράκτη βρίσκονται άλλοτε δεκάδες, άλλοτε εκατοντάδες άτομα και όποτε ρίχνουν πέτρες και αντικείμενα προς την πλευρά των Σκοπίων τους «απαντούν» με τη χρήση χημικών.

Τριακόσια περιστατικά, εκ των οποίων τα 200 είχαν αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν, έως αυτή την ώρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στην Ειδομένη. Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Τζέμο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 34 άτομα είναι με ανοιχτά τραύματα και 30 φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε