Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ειδομένη: Οι Σκοπιανοί άνοιξαν τα σύνορα για λίγα λεπτά – Έστειλαν πίσω 25 πρόσφυγες και μετανάστες (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εκρηκτική η κατάσταση στην Ειδομένη με τους πρόσφυγες αντί να μειώνονται, να αυξάνονται – Οι κάτοικοι του χωριού αγοράζουν όπλα…

Οι μέρες περνούν και τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο στην Ειδομένη. Παρά τις προσπάθειες για εκκένωση ή έστω αποσυμφόρηση της περιοχής, πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να φύγουν και επιμένουν να ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες αρνούμενοι να απομακρυνθούν από τα σύνορα. Όπως μετέδωσε το Mega, το πρωί ο φτάχτης των Σκοπίων άνοιξε για λίγο, για να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα 25 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Τα άτομα αυτά είχαν περάσει νόμιμα τα σύνορα στις 3 Μαρτίου, όταν επιτρεπόταν η διέλευση, αλλά εγκλωβίστηκαν στα σύνορα της Σερβίας. Αστυνομικοί τους γύρισαν στα Σκόπια και η ΠΓΔΜ τους επέστρεψε το πρωί στην Ελλάδα.

Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει έκρυθμη και οι γιατροί κρούουν των κώδωνα του κίνδυνου για την εμφάνιση πιθανόν νοσημάτων, τονίζοντας την ανάγκη να αδειάσει ο καταυλισμός. “Η παρουσία τόσων πολλών χιλιάδων ανθρώπων σε έναν χώρο όπως ο συγκεκριμένος και με δεδομένες τις κλιματολογικές συνθήκες πρέπει να μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς”, αναφέρει ο Νίκος Παπαευσταθίου, επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ.

Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι της περιοχής, απογοητευμένοι από την αστυνόμευση αλλά και φοβισμένοι από τα αλλεπάλληλα επεισόδια των τελευταίων ημερών, τρέχουν να αγοράσουν όπλα! “Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή, η Αστυνομία δε μπορεί να προστατεύσει σωστά τον πολίτη…” λέει ένας πωλητής όπλων, σε κατάστημα της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πωλήσεις όπλων έχουν αυξηθεί “300% και 400% πάνω” όπως λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα του LiveNews.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε