Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για τα μέτρα φύλαξης στο «Αλλατίνη» – Επικίνδυνες βόλτες στις ερειπωμένες εγκαταστάσεις (pics, vid)

Εισαγγελική έρευνα για τα μέτρα φύλαξης στο «Αλλατίνη» – Επικίνδυνες βόλτες στις ερειπωμένες εγκαταστάσεις (pics, vid)
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Προκαταρκτική εξέταση για τα μέτρα φύλαξης στις εγκαταλελειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις των Μύλων «Αλλατίνη», στην περιοχή Ντεπό της Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε εισαγγελέας. Προηγήθηκαν εικόνες και βίντεο με τις επικίνδυνες επισκέψεις νέων στην ταράτσα του αφύλακτου εργοστασίου.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Voria.gr έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα με νέους να συγκεντρώνονται στο «Αλλατίνη», χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους, ενώ αναμένεται να ερευνηθεί με ποιον τρόπο μπαίνουν στους χώρους του ερειπωμένου βιομηχανικού συγκροτήματος.

Δείτε το βίντεο του Voria.gr: 

Μετά τις αποκαλύψεις, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία θα διεξαχθεί από την αστυνομία, αναμένεται να εξεταστεί μεταξύ άλλων αν τηρούνται τα μέτρα και αν υπάρχει επαρκής φύλαξη.

Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2015, μια μαθήτρια βρήκε τραγικό θάνατο όταν υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από πτώση από τον τέταρτο στον 3o όροφο του «Αλλατίνη».

Τόσο η Εισαγγελία όσο και ο δήμος είχαν κινητοποιηθεί ώστε οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την φύλαξη του κτιρίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις