Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Έκαψαν το αυτοκίνητο του π. Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Έκαψαν το αυτοκίνητο του π. Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού
ΦΩΤΟ lamiareport

«Υπήρχαν απειλές. Όλοι ήξεραν ότι είμαι στόχος. Κανείς δεν έκανε τίποτα…»,υποστηρίζει o π. Αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού για την επίθεση.

Ο πρώην Αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού, ήταν μάλιστα αδελφικός φίλος και συνάδελφος με τον Αρχιφύλακα που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Κουβέλα Στυλίδας τον Φεβρουάριο του 2015.

Το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα ήταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας, όπου μένει με την οικογένειά του στη Λαμία. Στις 3:30΄τα ξημερώματα οι ένοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους ακούγοντας το “μπαμ”, ενώ πυκνοί καπνοί “έπνιξαν” τα διαμερίσματα.

«Κινδύνεψαν οικογένειες με παιδιά. Το σπίτι μας γέμισε ξαφνικά καπνούς. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε….», είπε στο LamiaReport ένας από τους ενοίκους του πρώτου ορόφου.

«Κατεβήκαμε κάτω και είδαμε να καίγεται το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα και πήραμε αμέσως τηλέφωνο την Πυροσβεστική, ενώ προσπαθήσαμε και από μόνοι μας να σβήσουμε τη φωτιά αλλά δεν τα καταφέραμε…», είπε ένας άλλος ένοικος.

Εκτός από το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα έπαθαν ζημιές ακόμη ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή που ήταν δίπλα.

Είχε δεχτεί απειλές

Ο πρώην αρχιφύλακας, την ώρα του έγινε ο εμπρησμός ήταν υπηρεσία στις φυλακές Δομοκού. Ενημερώθηκε από τη σύζυγό του για την επίθεση και αμέσως έφτασε στη Λαμία, όπου ακόμα οι πυροσβέστες έσβηναν τη φωτιά από το αυτοκίνητο που καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Όλοι το ήξεραν ότι είμαι στόχος. Υπήρχαν απειλές. Όλοι τα γνωρίζουν αυτά και υπάρχουν και έγγραφα στις Αρχές που το επιβεβαιώνουν. Κανείς δεν ασχολήθηκε….», είπε στο LamiaReport ο πρώην Αρχιφύλακας.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Αρχιφύλακας καρατομήθηκε μαζί με τον τότε Διευθυντή των φυλακών από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν και η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα για την επίθεση και στο σημείο αρχικά βρέθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να αποκλειστεί η πυλωτή και ο χώρος της επίθεσης, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Όπως βλέπετε εδώ υπήρχε ένας συγκεκριμένος στόχος. Δυο αυτοκίνητα ήταν δίπλα – δίπλα και οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα. Ήξεραν δηλαδή ποιος ήταν ο στόχος. Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Είναι τρομοκράτες; Είναι κοινοί εγκληματίες; Ποιος θα δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα εάν δεν κάνει έρευνα η αστυνομία; Κανείς δεν μας ρώτησε τίποτα. Θα κοιτάξουν τις κάμερες που υπάρχουν στη γύρω περιοχή; Τουλάχιστον μέχρι τώρα που μιλάμε 6:30′ το πρωί δεν υπάρχει η αστυνομία…», έλεγε με απορία στο LamiaReport ένοικος της πολυκατοικίας.

Ενώ την προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση αρχικά είχε αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, μετά από παρέμβαση και εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Αγορής Παπακώστα, την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Φυλακών Δομοκού

«Για μια ακόμη φορά ανακαλύψαμε  πόσο απροστάτευτος είναι ο κλάδος μας και εμείς οι ίδιοι, όπως επίσης πόσο αναλώσιμοι είμαστε στα μάτια του υπουργείου μας, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα κυβερνάει.

Ένα ακόμη χτύπημα κατά σωφρονιστικού υπάλληλου, ένα ακόμη χτύπημα του Κ.Κ. Δομοκού. Έχει γίνει παράδοση τα τελευταία χρόνια, να χτυπάνε τους Αρχ/κες του καταστήματος μας (έστω και πρώην). Αυτή τη φορά δεν υπήρξανε θύματα, δεν υπήρξανε σωματικές βλάβες παρά μόνο ψυχολογικές και υλικές, μετά από πυρπόληση του αυτοκινήτου του πρώην αρχιφύλακα του καταστήματος μας.

Φαίνεται πως κάποιους τους ενοχλεί όταν κάνουμε σωστά την δουλειά μας και όταν είμαστε καθαροί και δεν λερώνουμε τα χέρια μας. Οταν όμως μένεις στο έλεος τους Θεού να διοικείς φυλακές παρατημένες, φυλακές που με το ζόρι βγαίνει ένα αξιοπρεπές συσσίτιο, φυλακές που οι κρατούμενοι είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον ξεπερνώντας κατά πολύ την νόμιμη χωρητικότητα, φυλακές που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα βασικά σε άπορους κρατούμενους και μέσα σε όλα αυτά να πρέπει να αντισταθείς και να διαχειριστείς τις “πιέσεις” δύσκολων και μη διαχειρίσιμων κρατουμένων, τότε συμβαίνουν περιστατικά όπως το χθεσινοβραδινό και ως επί το πλείστον συμβαίνουν σε αυτούς που δεν ευθύνονται για όλα τα παραπάνω.

Δεν γνωρίζουμε τι ακόμη πρέπει να συμβεί για να καταλάβουν οι “διοικούντες” πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πως πρέπει να δώσουν την απαραίτητη βαρύτητα σε όσα τους αναφέρουμε εδώ και χρόνια.

Φτάνει ως εδώ, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε ο σάκος του μποξ και να πληρώνουμε τα λάθη άλλων, πρέπει επιτέλους ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του!»

Πηγή: Lamiareport

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις