Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Η Περιστέρα Μπαζιάνα υποψήφια με το ΚΚΕ στην Καρδίτσα!

Εκλογές 2019: Η Περιστέρα Μπαζιάνα υποψήφια με το ΚΚΕ στην Καρδίτσα!

Επιβεβαιώθηκε η φημολογία των τελευταίων ημερών ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Η Περιστέρα Μπαζιάνα ανακοινώθηκε επισήμως…

Τα ονόματα των υποψηφίων των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους πέντε δήμους του νομού Καρδίτσας κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο, με το όνομα που δημιουργεί τη μεγαλύτερη αίσθηση από όλα να είναι αυτό της Περιστέρας Μπαζιάνα στην εκλογική περιφέρεια των Σοφάδων.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα βρίσκεται στην έκτη θέση της σχετικής λίστας, με τις συζητήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Δεν είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού, αλλά πιθανότατα κάποιο συγγενικό της πρόσωπο.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει καταγωγή από τους Σοφάδες. Ωστόσο, η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα είναι Περιστέρα Μπαζιάνα του Αχιλλέα και όχι του Ιωάννη.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, έχει καταγωγή από τους Σοφάδες Καρδίτσας και από την Κεφαλονιά. Ο πατέρας της, Αχιλλέας Μπαζιάνας, προερχόταν από μεσοαστική οικογένεια των Σοφάδων, ήταν μαθηματικός, αριστερών φρονημάτων και παλιό στέλεχος του ΚΚΕ.

Την περίοδο της επταετίας αναγκάστηκε λόγω διωγμών να εγκαταλείψει τη διδασκαλία του στην Ελλάδα και να καταφύγει στο Παρίσι. Η ίδια από τα παιδικά της χρόνια ενδιαφερόταν για την πολιτική και το 1990 οργανώθηκε στον Συνασπισμό, ενώ όπως έχει δηλώσει ποτέ δεν υπήρξε μέλος της ΚΝΕ.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις