Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Σχεδόν διπλασίασε τους ψηφοφόρους του στις Κυκλάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Μπορεί στις Κυκλάδες να μην κατάφερε να “πάρει κεφάλι” όμως μπορεί να νιώθει νικητής και σε αυτόν τον νομό, ο οποίος από την αρχή φαινόταν χαμένος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρώτη εκλογική μάχη ο Βαγγέλης Μειμαράκης είχε καταλάβει την πρώτη θέση με 1.895 ψήφους και με ποσοστό στο 56,96% .Την δεύτερη θέση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε πάρει 22,87% με 745 ψήφους. Είναι προφανές ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βάσει και του αποτελέσματος του πρώτου γύρου έφτασε στις κάλπες έχοντας ένα ισχυρό προβάδισμα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδοκούσε μια μεγάλη εσωκομματική ανατροπή.

Η ανατροπή ήρθε και με βάση τα αποτελέσματα του Β” γύρου, ο Κυριακός Μητσοτάκης σχεδόν διπλασίασε τους ψηφοφόρους του στις Κυκλάδες, παίρνοντας 1318 ψήφους, εν αντιθέσει με το Βαγγέλη Μειμαράκη, που πήρε 1498 ψήφους και απ” ότι φάνηκε είχε αρκετές διαρροές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ψήφισαν συνολικά 2816 πολίτες ενώ βρέθηκαν 24 Άκυρα και 10 λευκά ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με το cyclades24, ο “άσος” στο μανίκι έκανε την ανατροπή, ήταν ένας εκ των συνεργατών του, ο Φίλιππος Φόρτωμας από την Τήνο, ο οποίος συνεργάζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το 2004. Ο 35χρονος στενός συνεργάτης του, πήρε τις Κυκλάδες “επ ώμου”. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο με σπουδές σε Γιάννενα και Αθήνα, ο οποίος έκανε πολλή δουλειά για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίπεδο νεολαίας, αφού είχε πολλές επαφές με το φοιτητικό της οργάνωσης.

Αρκετοί θα θυμάστε ότι ο Φόρτωμας είχε κλειδώσει την 5η θέση, τιμητικά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές. Δεν αποκλείεται , ο Τηνιακός συνεργάτης του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή τα επόμενα χρόνια…

Πηγή: cyclades24

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε