Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Λάρισα, Πιερία και Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Λάρισα, Πιερία και Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης σε περιοχές της Λάρισας, της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, χθες, κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Λάρισα, Πιερία και Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης και του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου, συνελήφθησαν όλα τα μέλη της οργάνωσης, συνολικά οκτώ άτομα, ηλικίας από 35 έως 77 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αθλητισμού και του Τελωνειακού Κώδικα.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και διαρκή δράση, δραστηριοποιείτο στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2017.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν στα σπίτια και τα οχήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.167 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.069 γραμμάρια κάνναβης, τρία καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, αφορολόγητος καπνός, ζυγαριές ακριβείας, αρκετά τεμάχια με αναβολικά σκευάσματα κ. ά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις