Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκτός δρομολογίων το «SeaJet 2» μετά την πρόσκρουση στο λιμάνι της Σίφνου – Εικόνες ντοκουμέντο [pics]

Sea jet 2
Φωτογραφία αναγνώστη

Εκτός δρομολογίων μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει το ταχύπλοο καταμαράν «SeaJet 2», το οποίο προσέκρουσε το πρωί, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, στο λιμάνι της Σίφνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο επιβάτες, που όμως είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η η πλοιοκτήτρια εταιρεία, το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Σαντορίνη-Αμοργό-Κουφονήσια-Νάξο-Μύκονο-Νάξο-Σαντορίνη-Φολέγανδρο-Μήλο-Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά, προσέκρουσε με μικρή ταχύτητα στην προβλήτα του λιμανιού, ενώ στη συνέχεια προσέδεσε στην προβλεπόμενη θέση, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 194 επιβάτες.

Τις φωτογραφίες από το Sea jet 2 έστειλε στο newsit.gr ο αναγνώστης Κώστας Μπλέτσας.

Τις πρώτες στιγμές επικράτησε πανικός, ειδικά από τη στιγμή που δυο άνθρωποι είχαν τραυματιστεί.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Sea jet 2

Το πλοίο έχει μικρό ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή στην πλώρη δεξιά.

Οι δυο τραυματίες

Το ταχύπλοο καταμαράν Sea jet 2 προσέκρουσε κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι της Σίφνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο επιβάτες.

Ο ένας εκ των επιβατών τραυματίστηκε ελαφρά στο μέτωπο και ο άλλος στον αυχένα.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας του νησιού.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, οι δυο τραυματίες έφυγαν από το κέντρο υγείας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η SEAJETS αναφέρει ότι οι επιβάτες που είχαν προορισμό άλλα νησιά προωθήθηκαν, ήδη, με μέριμνα της εταιρείας, ενώ το πλοίο «SeaJet 2» θα παραμείνει εκτός δρομολογίων μέχρι και την Παρασκευή 8/9.

Επίσης, η εταιρεία τονίζει ότι για την εξυπηρέτηση των επιβατών της γραμμής προχώρησε σε αναδιοργάνωση του πλέγματος των δρομολογίων της για τις δύο επόμενες ημέρες, αντικαθιστώντας το «SeaJet 2» από το αδελφό του πλοίο «SuperJet». Το «SuperJet» στα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος-Φολέγανδρός-Σαντορίνη-Ίος θα αντικατασταθεί από το Ε/Γ-Ο/Γ ταχύπλοο «Paros Jet».

Οι επιβάτες του «Paros Jet» στη γραμμή της Ραφήνας θα εξυπηρετηθούν από το E/Γ-O/Γ ταχύπλοο πλοίο «Tera Jet», σύμφωνα με την αναδιοργάνωση των δρομολογίων της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις