Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ελαιόλαδο: Αγόρασαν τενεκέ με 6 ευρώ το λίτρο στον Βόλο αλλά το αποτέλεσμα της ανάλυσης έδειξε πως ήταν νοθευμένο

Ελαιόλαδο: Αγόρασαν τενεκέ με 6 ευρώ το λίτρο στον Βόλο αλλά το αποτέλεσμα της ανάλυσης έδειξε πως ήταν νοθευμένο

Ήλπιζαν πως έπεσαν σε ευκαιρία και πως ο τενεκές που αγόρασαν περιείχε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το αποτέλεσμα της χημικής ανάλυσης έδειξε την αλήθεια…

Το λάδι που αγόρασαν ήταν νοθευμένο. Στο ελαιόλαδο είχαν προστεθεί άλλες ουσίες, επικίνδυνες για την υγεία. Η οικογένεια αγόρασε τον τενεκέ με 6 ευρώ το λίτρο, από γνωστό της. Λόγω της τιμής, αποφάσισαν να στείλουν ένα μέρος του, για ανάλυση. Το αποτέλεσμα έδειξε αυτό που φοβόντουσαν από την πρώτη στιγμή.

Σε μάστιγα εξελίσσεται η νοθεία στο ελαιόλαδο και η ανάμειξή του με άλλες ουσίες. Οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων καταναλωτών συνεχίζονται, με ορισμένους να μπαίνουν σε περιπέτειες από την κυκλοφορία μειγμάτων ελαιολάδου με σπορέλαια και άλλες ουσίες.

Οικογένεια στον Βόλο πείστηκε και αγόρασε από φίλο που εμπορευόταν το προϊόν, ένα πεντόλιτρο για 30 ευρώ, δηλαδή με 6 ευρώ το λίτρο, ο οποίος με την σειρά του, το είχε αγοράσει από “παραγωγό” στο Αίγιο. Πριν την αγορά δοκίμασαν το λάδι, περσινής παραγωγής που όπως ανέφεραν μοσχομύριζε ελιά.

Η απάτη λόγω της τιμής πώλησης “φώναζε” από μακριά αλλά η οικογένεια προχώρησε στην αγορά. Τα μέλη της οικογένειας μίλησαν για την “επιτυχημένη αγορά” σε φιλικό τους ζευγάρι που τους σύστησε να γίνει ανάλυση σε χημείο, πριν το καταναλώσουν.

Εκεί, σύμφωνα με το gegonota.news αποδείχθηκε πως το λάδι ηταν επικίνδυνο για κατανάλωση, ενώ και ο φίλος από τον οποίο αγοράστηκε τους είπε πως και εκείνος είναι θύμα απάτης, παρότι εμπορευόταν το προϊόν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις