Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ελένη Τοπαλούδη: Επιστρέφει στη Ρόδο ο Αλβανός κατηγορούμενος – Οι έρευνες στην πιο κρίσιμη καμπή τους!

Ελένη Τοπαλούδη: Επιστρέφει στη Ρόδο ο Αλβανός κατηγορούμενος – Οι έρευνες στην πιο κρίσιμη καμπή τους!

Η πολύκροτη υπόθεση με θύμα την Ελένη Τοπαλούδη στην πιο κρίσιμη καμπή της. Άνοιξαν τα τελευταία στόματα που έμεναν κλειστά…

Εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, θα υποβληθεί από τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τον 23χρονο τσιγγάνο, αίτημα για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους. Το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Τα αποτελέσματα που θα κοινοποιηθούν σήμερα στην κ. Ανακρίτρια σε συνδυασμό με τα όσα προέκυψαν από καταθέσεις, που ελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένης και μιας από επιτελή της πρόνοιας, θα κρίνουν αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του «νόμου Παρασκευόπουλου». Ο συγκεκριμένος νόμος δίνει τη δυνατότητα αποφυλάκισης με «βραχιολάκι» και σε ισοβίτες με αναπηρία άνω του 80%, αλλά και για όσους είναι κρατούμενοι με ποσοστό αναπηρίας (67%-80%).

Στο μεταξύ η μεταγωγή του 23χρονου χθες στις φυλακές των Γρεβενών δεν έγινε και παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα ανασταλεί η διαδικασία μέχρι να αποφανθούν επί του αιτήματος του οι δικαστικές αρχές. Πάντως μέχρι και χθες τέτοια εντολή δεν είχε δοθεί. Αύριο εξάλλου αναμένεται η μεταγωγή στη Ρόδο από τις φυλακές των Γρεβενών, του 19χρονου Αλβανού συγκατηγορούμενού του στον βιασμό της 19χρονης κοπέλας με νοητική στέρηση.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον 19χρονο Αλβανό κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο αλλά και για τον βιασμό της 19χρονης ΑμεΑ, λίγες ημέρες μετά το έγκλημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες ο 19χρονος μαζί με τον 23χρονο συγκατηγορούμενό του για τον βιασμό της 19χρονης, φέρονται να έστηναν «καρτέρι», έξω από σχολεία της Ρόδου προκειμένου να «ψαρεύουν» κορίτσια.
Ο πατέρας της 19χρονης ζητά να «ανοίξουν στόματα» ώστε να αποκαλυφθούν αυτά που συνέβαιναν έξω από το Ειδικό Σχολείο της Ρόδου. Παράλληλα, ζητά από τις αρχές μετά την αποκάλυψη του βιασμού να προστατευθεί η κόρη του.

Ο 23χρονος Ρομά, παρά την αναλυτική και λεπτομερή προανακριτική του ομολογία για το βιασμό της 19χρονης, που συμπίπτει εξάλλου και με την κατάθεση του θύματος , ισχυρίστηκε ότι τα όσα είπε δεν απηχούν την αλήθεια αλλά δόθηκαν κάτω από καθεστώς άσκησης εις βάρος του αστυνομικής βίας.

Η Ανακρίτρια Ρόδου ενημερώθηκε ωστόσο ότι ο 23χρονος υπέστη πράγματι ξυλοδαρμό, αλλά από συγκρατούμενούς του στα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου και μάλιστα ότι κινήθηκε άμεσα η διαδικασία προστασίας του και μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό σημείο όπου φυλάσσεται.

Στην ανακριτική του απολογία, επεδίωξε πέραν των όσων ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα, να διανθήσει κι άλλο τους όψιμους ισχυρισμούς που ανέπτυξε περί συναίνεσης της 19χρονης ΑΜΕΑ.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις