Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ελεύθεροι οι δύο Πατρινοί για το μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

ΦΩΤΟ από tempo24
ΦΩΤΟ από tempo24

Μετά την απολογία τους στον Ανακριτή δόθηκε εντολή να φύγουν καταβάλλοντας εγγύηση.

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον Ανακριτή Πατρών ο ηλικιωμένος άνδρας από την Κάτω Αχαΐα που κατηγορείται για εμπλοκή στο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών. Ο άνδρας οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια μαζί με τους άλλους 25 κατηγορούμενους.

Όπως είπε χθες μιλώντας στο tempo24.gr, συγγενικό του πρόσωπο, η κατηγορία δεν ευσταθεί, καθώς ο ηλικιωμένος, απλά κλήθηκε να δώσει κάποιες πληροφορίες σε γνωστό του πρόσωπο από την Πάτρα, σχετικά με κάποια σημεία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος μίλησε δύο φορές με το συγκεκριμένο άτομο, σε συνομιλίες οι οποίες διήρκεσαν περίπου μισό λεπτό.

Στις αμέτρητες τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο, το περιβάλλον του Αχαγιώτη, υποστηρίζει ότι υπήρχαν μόνο δύο συνομιλίες. Το συγγενικό πρόσωπο του ηλικιωμένου από τη τη δυτική Αχαΐα, εξηγεί ότι ο Πατρινός που τηλεφώνησε επικαλέστηκε την επαγγελματική ιδιότητα του ηλικιωμένου και ρώτησε που βρίσκονται δύο συγκεκριμένα σημεία.

Παράλληλα, όπως εξηγούν συγγενείς του, κατά τον έλεγχο που έγινε στο σπίτι του, δεν εντοπίστηκε κατι που να στοιχειοθετεί κατηγορία κακουργήματος.

Να υπενθυμίσουμε πως μέχρι στιγμής από τους 29 συνολικά κατηγορούμενους, έχουν απολογηθεί δέκα άτομα. Εκ των οποίων οι 4 πήραν νέα προθεσμία για να απολογηθούν. Από τους υπόλοιπους πέντε, ο ένας προφυλακίστηκε, ενώ οι άλλοι αφέθησαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Πηγή: Tempo24

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε