Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Εμβόλιο AstraZeneca: Οι 30άρηδες αποφασίζουν και εξηγούν – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία (video)

Σαουδική Αραβία

Διχασμένοι εμφανίζονται άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 30- 39 ετών που από σήμερα καλούνται όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν στο εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της AstraZeneca

Τα σπάνια περιστατικά θρομβώσεων, αλλά και οι δηλώσεις επιστημόνων για κατηγορίες ανθρώπων που πρέπει να αποφύγουν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, έκαναν πολλούς διστακτικούς. Όπως λένε σκοπεύουν να μην κλείσουν άμεσα ραντεβού αλλά να αναμένουν μέχρι τη στιγμή που θα κληθούν να εμβολιαστούν με σκεύασμα κάποιας άλλης εταιρείας και όχι της AstraZeneca.

“Δεν θα δοκιμάσω, αν ήταν να διαλέξω κάτι θα έκανα το pfizer γιατί είναι δοκιμασμένο και το έχει κάνει άτομο της οικογένειας μου. Το AstraZeneca το φοβάμαι γιατί έχουν ακουστεί πολλά”, λέει στο newsit.gr o Kώστας, ενώ η Κατερίνα προσθέτει: “Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να το κάνω. Φοβάμαι. Δεν θα κλείσω ραντεβού άμεσα για να το κάνω”.

Από την πλευρά της η Κάτια τονίζει ότι οι παρενέργειες που έχουν παρουσιαστεί σε αρκετές περιπτώσεις τις προκαλούν ανησυχία. “Δεν νομίζω ότι θα το έκανα γιατί φοβάμαι τις παρενέργειες. Έχω άτομα που έκαναν εμβόλιο και δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα μετά το εμβόλιο. Θέλω να δω τι θα γίνει με άτομα που θα κάνουν συγκεκριμένα το AstraZeneca, γιατί φίλοι μου γιατροί εμβολιάστηκαν με το pfizer, δεν ξέρω κάποιον που να έχει κάνει AstraZeneca. Οπότε θα το αφήσω για αργότερα”.

Click4more Εμβόλιο AstraZeneca σε χρόνο dt: 36χρονος έκλεισε ραντεβού χθες και εμβολιάστηκε σήμερα

Στον αντίποδα, εμφανίζονται κι αυτοί οι οποίοι δεν φαίνεται να “πτοούνται” και να δηλώνουν έτοιμη να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. “Θα το κάνω. Ήδη είμαι μέσα. Τα οφέλη που προσφέρει η ιατρική είναι πάντα περισσότερα”, λέει η Ελένη, ενώ η Νεφέλη τονίζει: “Θα το κάνουμε για να μπορέσουμε να μπούμε σε μια κανονικότητα”.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις