Σάββατο, 25 Μαΐ
27oC Αθήνα

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μολότοφ, μαχαίρια, σουγιάδες και σιδερογροθιές μέσα στο σχολείο

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μολότοφ, μαχαίρια, σουγιάδες και σιδερογροθιές μέσα στο σχολείο

Στη δημοσιότητα τα «ευρήματα» της αστυνομίας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, έγιναν συνολικά 40 προσαγωγές, από τις οποίες έξι μετατράπηκαν σε συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια.

Άνδρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν μέσα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία τέσσερις αυτοσχέδιους
εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ), μαχαίρια, σουγιάδες και σιδερογροθιές.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν σαράντα προσαγωγές ατόμων, από τα οποία έξι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για
παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Νωρίτερα την Τετάρτη (29.09.2021) στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή τα γεγονότα της Τρίτης (28.09.2021) στο ίδιο σημείο.
Για τον σκοπό αυτό εξαρχής στον χώρο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή.

Έτσι, οι δυνάμεις εντόπισαν και προσήγαγαν πέντε άτομα, τα οποία κατευθύνονταν προς το ΕΠΑΛ, από τα οποία τρία συνελήφθησαν, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος, πέταξαν μέσα τέσσερις μολότοφ.

Αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί στο σημείο, επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις