Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Νέος πετροπόλεμος και χημικά

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Νέος πετροπόλεμος και χημικά

Νέες σκηνές βίας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι ομάδες νεαρών που πρωταγωνιστούν τις τελευταίες ημέρες στα σοβαρά επεισόδια, συνεπλάκησαν και πάλι. Στις 8 το βράδυ, αντιφασιστικές οργανώσεις ξεκίνησαν πορεία στους δρόμος της Σταυρούπολης.

Νωρίτερα, στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (29.09.2021), άτομα με κουκούλες και κράνη επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο στην περιοχή του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Στη μέση βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που προσπάθησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε 11 προσαγωγές και μία σύλληψη.

Παρακολουθήστε και βίντεο από το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Δείτε και βίντεο του GRTimes:

Γύρω στις 6:30 το απόγευμα τα… πνεύματα ηρέμησαν.

Αντιφασιστική πορεία στη Σταυρούπολη

Στις 8 το βράδυ φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μέλη του αντιεξουσιαστικού και του αναρχικού χώρου και άλλοι φορείς, ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της Σταυρούπολης.

Δείτε βίντεο του GRTimes:

Και βίντεο του ThessToday:

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Δεκάδες προσαγωγές 

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (29.09.2021), οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 40 προσαγωγές από τις οποίες 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι σε ελέγχους στους εσωτερικούς χώρους του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης εντοπίστηκαν μολότοφ, μαχαίρια, σουγιάδες και σιδερογροθιές.

Click4more: ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει αίματα στον διάδρομο του σχολείου

Επιπλέον, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ερεύνησαν όλα τα σημεία του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο αναμένεται να επαναλειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη (30.09.2021).

«Ουδεμία ανοχή σε ακραίες συμπεριφορές», διαμήνυσε μέσω του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο υφυπουργός Προστασίας, Λευτέρης Οικονόμου.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις