Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Αγνώριστος στο Εφετείο για την έναρξη της δίκης

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Αγνώριστος στο Εφετείο για την έναρξη της δίκης

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έφτασε με βανάκι της αστυνομίας και προσπέρασε τις κάμερες και τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν…

Αστυνομοκρατούμενο το Εφετείο στη Λαμία για την εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην ειδικού φρουρού και καταδικασμένου για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Η υπόθεση έρχεται μετά από αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της απόφασης του Εφετείου Λαμίας που τον καταδίκασε μεν για Ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δέχτηκε δε την παροχή του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, που οδήγησε στην επιβολή ποινής 13 ετών κάθειρξης και στην αποφυλάκισή του.

Η δίκη είχε διακοπεί με επεισοδιακό τρόπο στις 11 Μαΐου, με τους δικηγόρους της οικογένειας Νίκο Κωνσταντόπουλο και Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνουν λόγο για πραξικοπηματικό αποκλεισμό της οικογένειας. Έξω από το Εφετείο έχουν μαζευτεί και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα, ωστόσο τα αστυνομικά μέτρα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και δεν έχει δημιουργθεί κάποιο επεισόδιο.

Αν και στην πρώτη δίκη το 2010 δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στο δεύτερο βαθμό τα ισόβια έσπασαν με αποτέλεσμα να του επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών που οδήγησε στην άμεση αποφυλάκισή του καθώς είχε εκτίσει ήδη 11 χρόνια στη φυλακή.

Την απόφαση για το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αμφισβήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνοντας ότι «το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου» και η αναίρεσή του έγινε δεκτή από το ανώτατο δικαστήριο.

Με δήλωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας του Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, επεσήμαναν ότι θα διεκδικήσουν και πάλι «Δικαιοσύνη για τον Αλέξανδρο. Και θα βρεθούμε απέναντι, και πάλι, στην ενεργοποίηση μηχανισμών για την υπόθαλψη και εξυπηρέτηση του υπαιτίου της δολοφονίας του παιδιού».

Παράλληλα καταγγέλλουν την πρωτοφανή επίσπευση της δίκης και υποστηρίζουν ότι η υπεράσπιση Κορκονέα κομπάζει πως έχει εξασφαλίσει την, εκ νέου, άμεση αποφυλάκισή του, με την αναγνώριση, και πάλι, ελαφρυντικού στον ένοχο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Δείτε το βίντεο του lamiareport.gr, με την άφιξη του Επαμεινώνδα Κορκονέα στο εφετείο…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις