Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Επεισόδια με πέτρες και καδρόνια στην Εγνατία για να ανοίξει ο δρόμος από τους πρόσφυγες – Εισβολή στο γραφείο του Δημάρχου! ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνα από το epirus-tv
Εικόνα από το epirus-tv

Επέμβαση της αστυνομίας έγινε το μεσημέρι στην Εγνατία, όπου από χθες είχαν καταλάβει το δρόμο πρόσφυγες από το κέντρο του Κατσικά.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες και καδρόνια από τους πρόσφυγες, ενώ προσχώρησαν σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές. Ανάμεσα στους 15 είναι και μία Ισπανίδα, μέλος ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται μέσα στο κέντρο φιλοξενίας από την πρώτη στιγμή.

Σημειώνεται, ότι πριν την επέμβαση έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέντγκα και αξιωματικών της αστυνομίας με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά.

Η συνέχεια των επεισοδίων δόθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπεγκα, όπου σύμφωνα με το epirusgate, εισέβαλε ομάδα αλληλέγγυων,ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες από την Εγνατία. Νωρίτερα ο δήμαρχος είχε πάει στις διαπραγματεύσεις με τους πρόσφυγες, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Επίθεση προσφύγων κατά στρατιωτών στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά

Έκρυθμη είναι η κατάσταση και στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά, μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην Εγνατία για την απομάκρυνση των προσγύγων. Πέντε φαντάροι, οι οποίοι βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στη δομή, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πέτρες από τους πρόσφυγες, με αποτελέσμα να βγουν έξω από το κέντρο…

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τις διαμαρτυρίες οδηγών πριν ανοίξει η Εγνατία: 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, epirusgate
BINTEO: epirus-tv

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε