Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Έσπασαν την είσοδο της Πρυτανείας

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Έσπασαν την είσοδο της Πρυτανείας
Φωτογραφία ThessToday.gr

Τα γυαλιά της εισόδου της Πρυτανείας του ΑΠΘ σπάσανε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει στο campus με δυνάμεις της αστυνομίας, την ημέρα που ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της υπό κατασκευή βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, η είσοδος της Πρυτανείας του ΑΠΘ έγινε «γυαλιά-καρφιά» και οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν μέσα στο χώρο. Το κλίμα είναι τεταμένο, καθώς εκεί βρίσκονται αντιεξουσιαστές και φοιτητικοί σύλλογοι μαζί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και έχουν ξεσπάσει άγρια επεισόδια με ξύλο.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε από τη Φιλοσοφική Σχολή στην Πρυτανεία και πέταξαν πέτρες κατά των ΜΑΤ. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης όπου η τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημίου προχωρά στην αποκατάσταση των σπασμένων υαλοπινάκων και ρόλων και την αποτίμηση των ζημιών μέσα στο κτίριο, που προκάλεσαν νωρίτερα με λοστούς και διαρρηκτικά εργαλεία οι αντιεξουσιαστές, μετά τον πρώτο κύκλο των σημερινών επεισοδίων στη ΣΘΕ.

Μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών παραμένουν συγκεντρωμένα άτομα και φοιτητές του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν τις εργασίες κατασκευής της Βιβλιοθήκης στο Τμήμα Βιολογίας αποχώρησαν από τη Σχολή. 

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το άτομο που είχε προσαχθεί κατά την διάρκεια των επεισοδίων έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 24χρονο ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια έχουν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (10.5.2022), έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις