Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Επεισόδια στον Εύοσμο: 38 προσαγωγές για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ

Επεισόδια στον Εύοσμο: 38 προσαγωγές για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ
ΦΩΤΟ INTIME

Σε 38 προσαγωγές προχώρησαν νωρίτερα οι αστυνομικοί μετά τα σημερινά επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, από αυτές τις προσαγωγές, οι 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για πέντε ανήλικους και 3 ενήλικες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 15 έως 21 ετών, ενώ επτά εξ΄ αυτών φοιτούν στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και ο 8ος είναι μαθητής Γυμνασίου.

Οι συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι 30 αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο εις βάρος τους.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της πορείας άτομα πέταξαν πέτρες και αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών που, με τη σειρά τους, έκαναν σωματικό έλεγχο των ατόμων, κατά τη διάρκεια των προσαγωγών.

ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Νωρίτερα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, είχαν βγει από το ΕΠΑΛ Ευόσμου που τελούσε υπό κατάληψη και συντονισμένα κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους, μέσω των πεζοδρομίων και χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία σύμφωνα με το GRTIMES.

Click4More: Θεσσαλονίκη: Κυνηγητό με προσαγωγές σε Σταυρούπολη και Αμπελόκηπους για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου είχαν στήσει οδοφράγματα για δεύτερη ημέρα και εκτόξευαν κροτίδες και πέτρες εναντίον των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο αλλά και εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Ευόσμου λειτουργούν δύο σχολικές μονάδες, το 1ο και το 2ο Επαγγελματικά Λύκεια. Από χθες το 1ο ΕΠΑΛ τελεί υπό κατάληψη, ενώ στο 2ο ΕΠΑΛ, τα μαθήματα και χθες και σήμερα έγιναν κανονικά.

Ο αν. περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Μπαχαράκης πήγε νωρίτερα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και συζήτησε με τους διευθυντές του σχολείου τρόπους για να εκτονωθεί η ένταση και να συνεχιστεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Στα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια έξω από το σχολείο φέρονται να περιλαμβάνονταν κάποιοι από τους μαθητές που προχώρησαν στην κατάληψη του 1ου ΓΕΛ, αλλά και αρκετοί εξωσχολικοί.

Στο μεταξύ, στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης το ωρολόγιο πρόγραμμα ολοκληρώνεται κανονικά, ενώ αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν αναπτυγμένες περιμετρικά του σχολείου.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις