Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Επέτειος Γρηγορόπουλου – Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά μετά την πορεία

Επέτειος Γρηγορόπουλου – Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά μετά την πορεία

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων της ΕΛ.Α.Σ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την πορεία για την 14η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στο ύψος του τουρκικού προξενείου και μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ομάδες διαδηλωτών εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. 

Ανάλογες εικόνες έντασης εκτυλίχθηκαν και στην πορεία της Αθήνας, με τους διαδηλωτές να έχουν τοποθετήσει κάδους, στους οποίους έχουν βάλει φωτιά. Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης:

Κατά τη διάρκεια της πορείας, νωρίτερα, άγνωστοι έκαναν γυαλιά – καρφιά βιτρίνες καταστημάτων στην Τσιμισκή.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την περιοχή της Καμάρας, φωνάζοντας «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», αλλά και συνθήματα κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης, ενώ έγινε αναφορά και στον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, από πυρά αστυνομικού. 

Στον δρόμο προς το ΑΠΘ στην Εγνατία, υπήρχε φραγμός από δυνάμεις των ΜΑΤ που δεν επέτρεπαν τη διέλευση και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, το κεντρικό πανό της πορείας φοιτητικών συλλογών, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέγραφε τη φράση: «Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο».

Θυμηθείτε βίντεο από την πορεία στη Θεσσαλονίκη:  

Νωρίτερα το μεσημέρι, φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν, επίσης, στην Πλατεία Καμάρας και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως το κλίμα στη Θεσσαλονίκη είναι ήδη τεταμένο, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, τα ξημερώματα της Δευτέρας (05.12.2022).

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε τουλάχιστον 10 προσαγωγές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις