Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Επέτειος Γρηγορόπουλου – Θεσσαλονίκη: Σπασμένες βιτρίνες στην πορεία

Επέτειος Γρηγορόπουλου – Θεσσαλονίκη: Σπασμένες βιτρίνες στην πορεία

Και στη Θεσσαλονίκη γίνονται κινητοποιήσεις για την 14η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2006 στα Εξάρχεια. Δεν έλειψαν πάλι, όμως, οι καταστροφές σε βιτρίνες καταστημάτων.

Γυαλιά – καρφιά έγιναν βιτρίνες καταστημάτων στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν από 14 χρόνια στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μέλη φοιτητικών συλλογών, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, κατέκλυσαν κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την περιοχή της Καμάρας, φωνάζοντας «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», αλλά και συνθήματα κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης, ενώ γίνεται αναφορά και στον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, από πυρά αστυνομικού. 

Στον δρόμο προς το ΑΠΘ στην Εγνατία, υπάρχει φραγμός από δυνάμεις των ΜΑΤ που δεν επιτρέπουν τη διέλευση και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, το κεντρικό πανό της πορείας αναγράφει τη φράση: «Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο».

Δείτε βίντεο των thesstoday και grtimes:

Νωρίτερα το μεσημέρι, φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν, επίσης, στην Πλατεία Καμάρας και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως το κλίμα στη Θεσσαλονίκη είναι ήδη τεταμένο, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, τα ξημερώματα της Δευτέρας (05.12.2022).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις