Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

«Έπιασαν» τις φωτιές σε Κω, Ρόδο και Καλάβρυτα

«Έπιασαν» τις φωτιές σε Κω, Ρόδο και Καλάβρυτα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο νησί της Ρόδου και η πυρκαγιά που νωρίτερα είχε εκδηλωθεί στην Κω, βρίσκεται υπό έλεγχο» ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που έγινε το βράδυ της Τρίτης, «περισσότερο μας απασχόλησε η αυριανή κατάταξη της Ρόδου στην κατηγορία 5 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς».

Όπως είναι γνωστό ανακοινώθηκε νωρίτερα η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε δασικές περιοχές για την Τετάρτη, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 ώρα το πρωί της Πέμπτης για τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου( Ρόδο, Σύμη, Χάλκη, Τήλο και Καστελλόριζο).

Η απόφαση πάρθηκε επειδή αύριο τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 5, στο υψηλότερο επίπεδο για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην Κω, με δηλώσεις του που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε ότι η φωτιά έχει περιοριστεί σε μια χαράδρα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα σβηστεί το πρωί, με την βοήθεια του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που βρίσκεται από χθες στο νησί.

Στην περιοχή της φωτιάς θα παραμείνουν όλο το βράδυ πυροσβέστες, εθελοντές και υπάλληλοι του δήμου για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπύρωση.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Αγράμπελα των Καλαβρύτων

Έχει οριοθετηθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Αγράμπελα Αροανίας, στον δήμο Καλαβρύτων.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις