Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Έπιασαν τρεις δουλέμπορους στην Ικαρία! Το λιμενικό έσωσε 51 μετανάστες – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το i-samos.gr
ΦΩΤΟ από το i-samos.gr

Με επιτυχία στη σύλληψη τριών δουλεμπόρων προχώρησε χθες το βράδυ η Λιμενική Αρχή της Ικαρίας, οι οποίοι φέρονται να αποβίβασαν μετανάστες σε εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή πρoσφύγων, στην περιοχή του Μαγγανίτη! Οι δουλέμποροι προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά δεν τα κατάφεραν και σύμφωνα με την προανάκριση φαίνεται πως είναι Ουκρανοί υπήκοοι!

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι δουλέμποροι μετέφεραν 51 πρόσφυγες, τους οποίους διέσωσε το λιμενικό, το οποίο ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη του πλοίου “ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ” ότι ένα Ιστιοφόρο σκάφος αποβιβάζει με βοηθητικό σκάφος (τέντερ) μεγάλο αριθμό μεταναστών στην περιοχή ”ΜΑΓΓΑΝΙΤΗ” της Ικαρίας. Ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού, πήγε στην περιοχή, εντόπισε το ισιτιοφόρο με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες που φέρονται να είναι οι διακινητές.

ΦΩΤΟ από το i-samos.gr

Παράλληλα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αγίου Κηρύκου τα οποία επιβιβάστηκαν στα σκάφη “ΕΛΕΝΗ”, “ΜΑΡΙΑ” και το “ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ” κατάφεραν παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και του αβαθούς της περιοχής να απεγκλωβίσουν τμηματικά από την απόκρημνη και δύσβατη παραλία της περιοχής τους αλλοδαπούς πρόσφυγες, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγίου Κηρύκου συνελήφθησαν διότι δεν είχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πηγή: Σαμιακή Γνώμη

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε