Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: «Ο 36χρονος έχει βαθύ χημικό έγκαυμα» λέει η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: «Ο 36χρονος έχει βαθύ χημικό έγκαυμα» λέει η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχει μεταφερθεί ο 36χρονος από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από την εν διαστάσει σύζυγό του το πρωί του Σαββάτου. Για την κατάσταση της υγείας του μίλησε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 η Μαρία Καλοφώνου, Διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου. 

Η κατάσταση του 36χρονου, που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτης, παραμένει κρίσιμη καθώς κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο και γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Η Μαρία Καλοφώνου σημείωσε ωστόσο ότι αυτή είναι η ενημέρωση που έχει και ότι δεν εμπίπτει του τομέα της, αλλά του οφθαλμολογικού. 

«Είναι βαθύ χημικό έγκαυμα που θα χρειαστεί πολλές επεμβάσεις» είπε η Μαρία Καλοφώνου.

Όσον αφορά το μάτι του 36χρονου, η Διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο είπε αρμόδιοι για να δώσουν απαντήσεις είναι οι οφθαλμίατροι. Σημείωσε ωστόσο ότι απ’ όσο γνωρίζει είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο. 

Είπε επίσης πως ο 36χρονος χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργεία στο σώμα, τα οποία και θα ξεκινήσουν. 

«Ο άνθρωπος ξέρει ότι είναι βαριά, ότι έχει επεμβάσεις. Αυτά που συζητάμε τώρα τα ξέρει. Και έρχομαι και μιλάω με την άδεια του ιδίου και της οικογένειας του» δήλωσε η Μαρία Καλοφώνου, προσθέτοντας ότι είναι σε σοκ. Σημείωσε ωστόσο ότι συζητήσεις των γιατρών μαζί του επικεντρώνονται στην πορεία της υγείας του. 

Η Διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο υπογράμμισε επίσης ότι τα τόσο εκτεταμένα χημικά εγκαύματα θέτουν πάντα σε κίνδυνο ζωής.

Τέλος, όπως είπε δεν έχει επίσημη ενημέρωση για το τι υγρό ήταν αυτό που χρησιμοποίησε η 38χρονη, από την εμπειρία της ωστόσο κρίνει ότι πρόκειται για κάποιο διεισδυτικό οξύ. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις