Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: «Ραντεβού» για να παραδοθεί δίνει η 38χρονη – «Απειλούσε να με σκοτώσει»

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: «Ραντεβού» για να παραδοθεί δίνει η 38χρονη – «Απειλούσε να με σκοτώσει»

«Έχω βρει δικηγόρο και μέχρι τις 13:00 θα έχω παραδοθεί». Αυτά είπε στο newsit.gr η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Καταγγέλλει πως ο 36χρονος την είχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει και πως την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

Η 38χρονη λέει πως δεν είναι υπερήφανη για την επίθεση με καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της και υποστηρίζει ότι «το καυστικό υγρό το χρησιμοποίησα γιατί ήρθα σε αδιέξοδο», επαναλαμβάνοντας ότι το θύμα της επίθεσης ήταν βίαιος και την είχε εξαναγκάσει σε σεξουαλική πράξη, την τελευταία φορά.

Το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της ήταν «κάτι λίγο πιο ισχυρό από το ακουαφόρτε», όπως λέει η ίδια στο newsit.gr.

Η επίθεση με το καυστικό υγρό έγινε σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο. Αφού έριξε στον 36χρονο το καυστικό υγρό, η 38χρονη εξαφανίστηκε και όπως λέει, μέσα στην ημέρα (24.10.2022) θα παραδοθεί. Για να φύγει από το σημείο της επίθεσης, είχε επικοινωνήσει με έναν φίλο της, από τον οποίο είχε ζητήσει να την πάρει από εκεί. Αλλά χωρίς να του πει τι είχε συμβεί, όπως υποστήριξε.

«Πήρα τηλέφωνο έναν φίλο μου και αφού απομακρύνθηκα αρκετά από το ξενοδοχείο. Δεν του είπα τι έχει γίνει και με μετέφερε σε άλλη πόλη και από εκεί σε άλλη πόλη στην οποία βρίσκομαι τώρα», είπε.

Την ίδια ώρα, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 36χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, σε ειδική μονάδα αποκατάστασης εγκαυμάτων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο newsit.gr ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την εκπροσώπηση του 36χρονου: «Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση της υγείας του. Έχει σοβαρότατα τραύματα στο πρόσωπό του, κινδυνεύει το ένα του μάτι και έχει επίσης σοβαρότατα τραύματα και στο σώμα του».

«Θέλει να με σκοτώσει»

Μεταξύ του ζευγαριού υπήρχαν προβλήματα, αλλά ο κάθε ένας δίνει τη δική του εκδοχή.

Μιλώντας στο newsit.gr, η 38χρονη ισχυρίζεται ότι έκανε την επίθεση με καυστικό υγρό γιατί «θόλωσε». «Το οξύ το προμηθεύτηκα νόμιμα από το ίντερνετ για να το έχω μαζί μου ως μέτρο προστασίας. Οι άνθρωποι που με απειλούν και τους έχω μηνύσει στο παρελθόν για απειλές και ξυλοδαρμούς, κυκλοφορούν με όπλα στη μέση τους, τα οποία επιδεικνύουν με έπαρση. Σκέφτηκα να έχω το οξύ πάνω μου, γιατί έχω και 2 παιδιά, ως μέτρο προστασίας, όπως κάποιος κουβαλάει σπρέι πιπεριού. Το χρησιμοποίησα γιατί ήρθα σε αδιέξοδο.

Δεν μπορώ να περιγράψω τι έγινε εκείνο το βράδυ. Δεν είμαι περήφανη για αυτή την πράξη μου, αλλά καμία φορά όταν έχεις υποστεί ανελέητη βία και συνεχίζεται αυτό, θολώνεις. Υπήρξε και εξαναγκασμός στην σεξουαλική πράξη την τελευταία φορά», λέει.

Την ίδια ώρα, καταγγέλλει, ότι φοβάται για τη ζωή της: «Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει, ότι θα με κρεμάσουν και αυτός θα είναι κάτω από κάμερες (σ.σ. εννοεί ότι θα έχει άλλοθι). Έχει στηθεί πλεκτάνη για να με βάλουν φυλακή και -όπως λένε- να βάλουν άνθρωπο εκεί μέσα να με σκοτώσει».

Από την άλλη πλευρά, η δικηγόρος του 36χρονου, Αλεξάνδρα Σπανάκη μιλώντας στο newsit.gr, διαψεύδει ότι η 38χρονη έχει πέσει θύμα κακοποίησης και υποστηρίζει ότι «από τον Ιούνιο έχουμε μπει στη διαδικασία διαζυγίου, συναινετικά. Η ίδια καθυστερούσε και αντιδρούσε στην λύση αυτού του γάμου και αυτός είναι και ο λόγος της επίθεσης. Ο 36χρονος της ζητούσε επίμονα να χωρίσουν και η 38χρονη δεν ήθελε».

Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις