Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Στη φυλακή η 38χρονη μετά την απολογία της

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Στη φυλακή η 38χρονη μετά την απολογία της

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 38χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της, μέσα σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, πριν από μια εβδομάδα. 

Η 38χρονη κατηγορούμενη, η οποία μετά την επίθεση με καυστικό υγρό σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου διέφυγε και κρυβόταν επί τέσσερις μέρες, οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περίπου στις 07:30 το πρωί στην ανακρίτρια για να απολογηθεί. 

Ύστερα από σχεδόν τέσσερις ώρες, η 38χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα. 

Ο συνήγορός της, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε μετά το τέλος της απολογίας της ότι η 38χρονη είχε μαζί της το μοιραίο βράδυ το καυστικό υγρό γιατί φοβόταν τον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της. Είπε επίσης ότι η επίθεση δεν έγινε ενώ το θύμα κοιμόταν αλλά ο 36χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορο της κατηγορούμενης, την κυνήγησε μετά την επίθεση. 

Στην απολογία της, σημείωσε, υποστήριξε ότι «βρισκόταν σε άμυνα μετά από βιασμό και μετά από βία γενικότερα που άσκησε σε βάρος της ο 36χρονος».

  

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 38χρονης, Απόστολος Λύτρας και Μανώλης Δρακωνάκης, σε δηλώσεις τους, τόνισαν ότι η πελάτισσά τους στην απολογία της απέρριψε τους ισχυρισμούς περί ύπαρξης ακόμη μίας γυναίκας που εμπλέκεται στην υπόθεση, σημειώνοντας πως μετά την επίθεση με το υγρό, η ίδια έφυγε με τα πόδια από το ξενοδοχείο και μετά χρησιμοποίησε ταξί.

«Στην απολογία της δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή της και δέχεται απειλές», ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας.

«Επήλθε μια προφυλάκιση και το ζητούμενο εδώ είναι όμως ότι αποφεύχθηκε άλλη μία γυναικοκτονία», δήλωσε ο δεύτερος συνήγορος της 38χρονης Μάνος Δρακωνάκης.

Τι κατέθεσε η 38χρονη

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, υποστήριξε στην απολογία της ότι το υγρό που πέταξε στον 36χρονο δεν ήταν καυστικό αλλά καθαριστικό οξύ, ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της δεν κοιμόταν όπως ισχυρίζεται μέσω των συνηγόρων του και πως δεν εμπλέκεται τρίτο πρόσωπο στο περιστατικό. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις